Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Derékfájás, isiász - tanácsok fiataloknak és idősebbeknek

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fájdalomcsillapítás, Reumatológiai problémák

Megjelent Dr. Apáthy Ágnes Derékfájás, isiász - tanácsok fiataloknak és idősebbeknek című könyve a SpringMed kiadó gondozásában.

Miért hallani napjainkban oly sokat a derékfájásról? Mert szinte nincs olyan ember, aki legalább egyszer ne élné át a derékfájás gyötrelmeit. Valaha a középkorúak jellegzetes betegsége volt, ma azonban az időseket, sőt a tizenéveseket is gyakran érinti.

A könyvből megismerve a betegség természetét, kialakítható a megfelelő életmód. A kellően tájékozott beteg hatékonyan alkalmazhatja a fájdalomcsillapító módszereket, akár azt is elkerülheti, hogy minden esetben orvoshoz kelljen fordulnia.


A tartalomból:
- A "derékfájás-járvány"
- A derékfájás kiváltó okai
- Segítség, porckorongsérvem van!
- Az orvosi kivizsgálás
- Néhány szó a kezelésről
- Szabad-e sportolni?
- Megelőzhető, kivédhető a derékfájdalom? - Hasznos tanácsok

A szerzőről:
Dr. Apáthy Ágnes neurológus, reumatológus és fizioterapeuta, 1973 óta az ORFI Idegosztályának, majd Reumaosztályának főorvosa. Szakterületén belül számos magyar és külföldi szaklapban jelentek meg cikkei és könyvfejezetei, s gyakran tart szakmai fórumokat, előadásokat is. Fő szakmai érdeklődési területe a gerincbetegségek.

A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban is (Líra és Lant, Libri, Alexandra, Bookline), egyes patikákban, valamint megrendelhető az alábbi honlapokon: www.springmed.hu, www.fokuszonline.hu, www.bookline.hu, www.konyvkereso.hu, www.gyogyhir.hu.

2010.12.01 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.


Szponzorált hirdetések