Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Démétér-díj a legjobbakért

kategória: Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Idén először adják át a Démétér-díjakat, amelyeket az életet veszélyeztető daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek gyógyulása iránt elhivatott, áldozatkész kórházi csapatok, orvosok és szakképzett ápolók mindennapi munkájának elismerése céljából hoztott létre a Démétér Alapítvány.

Az Alapítvány célja a vérképzőrendszeri rákos megbetegedésben szenvedő gyerekek, ezen belül a csontvelő-transzplantáción átesett betegek gyógyulásának, és azt követő rehabilitációjának elősegítése, valamint a kórházban eltöltött hosszú hetek alatt szinte elkerülhetetlenül bekövetkező izoláció hatásainak enyhítése. Az idén első alkalommal kiosztásra kerülő Démétér-díj célja, hogy ösztönözzük a gyógyítással foglalkozó szakembereket a közeledésre betegeik felé, illetve hogy kinyilváníthassuk: megbecsüljük az elhivatott egészségügyi dolgozókat. Ily módon szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik még a legnehezebb helyzetekben is megtesznek mindent, ami szakmailag és emberileg elvárható. Sőt, gyakran még annál is sokkal többet" - mondta Tóbiás Tímea, a Démétér Alapítvány munkatársa.

Az Alapítvány az ország minden régiójából várja a jelöléseket a Déméter-díjra, mindazoktól, akik gyermekük egészségügyi ellátása során a gyógyító szakemberek részéről kiemelkedő szakmai és emberi hozzáállást tapasztaltak.

Jelöltek lehetnek:
- gyermek-onkológiai területen dolgozó szakember, orvos, szakápoló,
- aki 18 év alatti fiatalok gyógyulása érdekében fejti ki gyógyító, rehabilitáló, segítő tevékenységét úgy, hogy közben kivívta a betegek és hozzátartozók elismerését, tanúbizonyságot téve emberségéről és toleranciájáról, valamely követésre méltó eredményt ért el, tevékenységével másokat is kiemelkedő szakmai munkára ösztönöz,
- olyan kórházi osztály, amely működésével, szervezettségével, a gyógyítás során elért eredményeivel példaértékű és ösztönző hatású lehet más szakembergárdák, kórházak számára is.

A jelöléseket az Alapítvány 2008. szeptember 30-ig fogadja, a jelöltek közül évente egyszer választja ki a díjazottakat a Démétér-díj kuratóriuma. Jelölő lapok letölthetők a www.demeterhaz.hu weboldalról. A Démétér-díj ünnepélyes átadására 2008. október 20-án kerül sor.

Tóbiás Tímea elmondta, a Démétér-díjakat a Deloitte támogatásával az idén 3 kategóriában adják át, az alábbiak szerint:
Gyermek-onkológiai területen dolgozó szakápoló - 300.000 Ft
Gyermek-onkológiai területen dolgozó orvos - 500.000 Ft
Gyermek-onkológiai kórházi osztály - 1.000.000 Ft

2008.08.22 14:00:23

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Mennyi lesz a nyugdíja? Számoljunk együtt!

Ha közeledik a nyugdíjas korhoz, biztosan sokszor eszébe jut, vajon nem éri-e kellemetlen meglepetés a nyugdíjának megállapításakor. Bár nem egyszerű a járandóság kiszámítása, nagyjából érdemes utánagondolni, mit várhat.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések