Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Daganatos gyerekek mondtak köszönetet

kategória: Celeb, Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Gyógyszerészet, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Díjat kapott egy nővér, egy orvos és egy onkológiai osztály elhivatott munkájáért azoktól, akik az életüket, gyógyulásukat köszönhetik nekik.

A Démétér Díj néven alapított elismerést most osztották ki először, de a szervezők szívből remélik, hogy ezentúl évente átadhatják ezt a "nem szakmai" köszönetnyilvánítást, mely - egy cég jóvoltából - pénzjutalommal is jár.

A díjazottakra betegek és hozzátartozóik tettek javaslatot, és a majdnem száz ajánlásból független zsűri választotta ki az idei díjazottakat.

Orvos kategóriában Bartyik Katalin, a Szegedi Gyermekklinika Hemato-onkológiai osztályának osztályvezető főorvosa vehette át a díjat, a szakápolók közül Hofrics Istvánné (Böbe néni) a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Ambulancia ápolónője kapta az elismerést, a kórházi osztályok kategóriában pedig a SOTE II. számú Gyermekklinikájának Hematológiai osztálya vehette át a díjat.

A legtöbb ajánlás az ország keleti részéről és Budapestről érkezett. A szakápolói kategória díjazottjáról, Hofrics Istvánné Böbe néniről az derült ki a díjátadó ünnepségen, hogy minden gyerek a bizalmába fogadja, még a legrettegettebb vérvételt is elviselik, ha ő végzi.

Az orvos-kategória díjazottjának munkáját jól példázza, hogy nemrég 18. születésnapján felhívta egykori betege, és megköszönte neki, hogy megélhette ezt a napot.

A kórházi osztályok közül nyertes SOTE II. számú Gyermekklinikájának Hematológiai osztályának vezetője a kitüntetés átvételekor azt mondta, hogy bár ez nem szakmai díj, mégis kissé szakmai, hiszen csupán szép szóval és simogatással nem lehet meggyógyítani egy daganatos gyermeket.
A fotón a díjazottak láthatóak balról jobbra:Hofrics Istvánné, Bartyik Katalin és a SOTE II. számú Gyermekklinikájának Hematológiai osztályának képviselői.

Az orvos kategória díjazottja félmillió, a szakápoló 300 ezer, a kórházi osztály pedig egymillió forintot kapott a Démétér Díj mellett.
A díjat az a Démétér Alapítvány alapította, amely létrehozta és működteti a Szent László kórház területén azt a hatlakásos apartmanházat, melyben a csontvelő-átültetésre szoruló gyerekek családjai lakhatnak ingyenesen a kezelés hónapjai alatt.

Kéky Kira

2008.10.21 10:09:02

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések