Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Daganatok elleni készítmény kapott "Év Gyógyszere" díjat

kategória: Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Gyógyszerészet

Meghosszabbítja a túlélést, így esélyt ad a daganatos betegeknek, hogy az életminőségük jelentősebb romlása nélkül éljenek együtt a betegséggel az a készítmény, amelynek gyártója (a két díjazott egyikeként) átvehette az "Év Gyógyszere 2007" elismerést a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaságtól.

A Roche által gyártott forradalmi készítmény kezdetben a második leggyakoribb daganattípusban szenvedő, vastagbél- és végbélrákos betegek kezelésében kapott fontos szerepet, mostanára viszont már több daganatos betegség gyógyításában is sikerrel alkalmazzák, így például a nők körében leggyakoribb daganattípusban, az emlőrákban is.

A készítmény célzott onkológiai kezeléssel képes meggátolni a daganat növekedését. Ennek előnye, hogy a gyógyszer a működése során célzottan a daganatra hat, nem a szervezet összes sejtjét támadja meg, hanem sebészkés-szerűen elsősorban a beteg, daganatos sejteket. Mellékhatásai éppen ezért jelentősen eltérnek a kemoterápiás szerek rettegett mellékhatásaitól: nem okoz hajhullást, és ritkábban okoz hányingert, hányást, hasmenést is.

A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság 1997-ben alapította az "Év Gyógyszere" díjat, amely az ipari és a tudományos közösségben egyaránt nagy megbecsülést élvez.

A bíráló bizottság nevében dr. Sperlágh Beáta méltatta a készítmény, és elmondta, hogy idén nagyon nehéz helyzetben volt a díjat kiadó Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság, mert két nagyon különböző készítményt kellett összehasonlítani, ezért döntöttek végül úgy, hogy két azonos értékű díjat adnak ki.

2008.05.22 09:29:53

forrás: HáziPatika.com/Kéky Kira


Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!


Szponzorált hirdetések