Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

D-vitamin kalciummal: a hosszú élet záloga?

kategória: Öregedés, Táplálkozás

A D-vitamin és kalcium kiegészítő tablettákat szedő idősebbek tovább élnek, mint társaik - állítja egy nemzetközi tanulmány, amely 70 ezer ember bevonásával készült. A kutatás eredményeiről a Reuters számol be.

A kutatásban résztvevők egyik csoportja D-vitamint és kalciumot szedett. Ők 9 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg a következő három évben, mint azok, akik placebót kaptak. Önmagában a D-vitamin azonban nem volt hatással a halálozási arányra.

Ez a 9 százalékos eredmény talán kevésnek tűnik, de Lars Rejnmark vezető kutató szerint legalább olyan hatékony, mint a koleszterincsökkentő sztatinok vagy a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek. "A dohányzásról való leszokástól eltekintve nincs sok olyan beavatkozási lehetőség, amely ekkora mértékben csökkentené a halálozási kockázatot" - mondta a szakember.

2012.06.26 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Cipellőktől a papucsig

A cipő formája az évszázadok során sokat változott, az éghajlaton, az időjáráson és a használati célszerűségen kívül a divat is meghatározta. Örvendetes, hogy ma már a lábbeli egészséges voltára is egyre jobban odafigyelünk.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések