Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

D-vitamin kalciummal: a hosszú élet záloga?

kategória: Öregedés, Táplálkozás

A D-vitamin és kalcium kiegészítő tablettákat szedő idősebbek tovább élnek, mint társaik - állítja egy nemzetközi tanulmány, amely 70 ezer ember bevonásával készült. A kutatás eredményeiről a Reuters számol be.

A kutatásban résztvevők egyik csoportja D-vitamint és kalciumot szedett. Ők 9 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg a következő három évben, mint azok, akik placebót kaptak. Önmagában a D-vitamin azonban nem volt hatással a halálozási arányra.

Ez a 9 százalékos eredmény talán kevésnek tűnik, de Lars Rejnmark vezető kutató szerint legalább olyan hatékony, mint a koleszterincsökkentő sztatinok vagy a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek. "A dohányzásról való leszokástól eltekintve nincs sok olyan beavatkozási lehetőség, amely ekkora mértékben csökkentené a halálozási kockázatot" - mondta a szakember.

2012.06.26 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Nemcsak a húszéveseké a világ

Jaj, dehogynem! - sóhajt fel ötvenéves barátnőm, aki hosszabb ideje egyedül él, és már a sokadik társkereső próbálkozása is kudarcot vallott. Tényleg ennyire nehéz bizonyos életkor felett társra találni?

tovább

50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések