Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

D-vitamin kalciummal: a hosszú élet záloga?

kategória: Öregedés, Táplálkozás

A D-vitamin és kalcium kiegészítő tablettákat szedő idősebbek tovább élnek, mint társaik - állítja egy nemzetközi tanulmány, amely 70 ezer ember bevonásával készült. A kutatás eredményeiről a Reuters számol be.

A kutatásban résztvevők egyik csoportja D-vitamint és kalciumot szedett. Ők 9 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg a következő három évben, mint azok, akik placebót kaptak. Önmagában a D-vitamin azonban nem volt hatással a halálozási arányra.

Ez a 9 százalékos eredmény talán kevésnek tűnik, de Lars Rejnmark vezető kutató szerint legalább olyan hatékony, mint a koleszterincsökkentő sztatinok vagy a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek. "A dohányzásról való leszokástól eltekintve nincs sok olyan beavatkozási lehetőség, amely ekkora mértékben csökkentené a halálozási kockázatot" - mondta a szakember.

2012.06.26 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Sohase mondd, hogy vége, merj újra szeretni!

Bárkinek alakulhat úgy az élete, hogy betegség, haláleset, válás, szakítás, tartós kiküldetés, stb. miatt hosszabb ideig nincs szexuális kapcsolata. "Kiesve a gyakorlatból", kell-e félnünk az újrakezdéstől?

tovább


Szponzorált hirdetések