Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Cukorbetegség kivédésére: fekete áfonya

kategória: Diabétesz, Táplálkozás

A fekete áfonya, az alma és a körte fogyasztása csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának esélyét egy új amerikai tanulmány szerint. Ezek a gyümölcsök tele vannak flavonoidokkal, ez a gyümölcsökben, zöldségekben és gabonafélékben megtalálható természetes összetevő csökkenti szívproblémák és a rák kialakulásának esélyét.

A 24 éven át tartó tanulmány során a kutatók megfigyelték közel 200 ezer nő és férfi étkezési szokásait. Az eredmény azt mutatta: azoknál, akik több fekete áfonyát vagy almát ettek, kisebb eséllyel alakult ki cukorbetegség - mondta a Harvard egyetem kutatója. Az eredmények egyértelmű összefüggést mutatnak, ugyanakkor nem bizonyítják, hogy a gyümölcsök meggátolnák a diabétesz kialakulását.

2012.03.24 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Miért nem élünk addig, amíg élhetnénk?

Az emberi faj életkapacitása jelenleg 130-135 év. Amennyiben nem érnék a szervezetet kórképző ártalmak, az ún. "természetes öregedéssel" ennyit élhetnénk. Az egyének azonban igen nagy különbségeket mutatnak az esélyek és kockázatok tekintetében.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések