Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Csoportban a depressziót is könnyebb legyűrni

kategória: Depresszió, Pszichológia

Egy új kutatás szerint depresszió ellen valóban hatásos a támogató társ vagy társak jelenléte. A Michigani Egyetem Orvosi Karának pszichiátria professzora, Paul Pfeiffer munkatársaival tíz vizsgálat eredményeit elemezte az 1987 és 2009 között eltelt időszakból. Az eredmények azt mutatták, hogy az olyan programok, amelyekben a betegek és önkéntesek osztottak meg információkat egymással, képesek voltak eredményesebben csökkenteni a depressziós tüneteket, mint a csak hagyományos kezelésre szorítkozó terápia.

Pfeiffer professzor szerint az eredményekre azért érdemes jobban odafigyelni, mert az ilyen módszerek a depresszió kezelésében sokkal kevésbé a bevett gyakorlat részei, mint mondjuk a drog- vagy alkoholfüggőség gyógykezelésében. Az eredmények szerint pedig ezek az eddig kevéssé gyakorolt és költséghatékonynak nevezhető terápiás megoldások ugyanolyan eredményesek, mint a már bevett módszernek tekintett más eljárások.

A támogató csoportokkal működő programok esetében igazoltnak tekinthető, hogy képesek csökkenteni az elszigeteltség érzését és a stresszt, míg ezzel egyidejűleg fontos egészségügyi információkat juttatnak el a betegekhez, és szerepmintákat is kínálnak nekik - foglalta össze az előnyöket a munkáját összegző tanulmányban Pfeiffer professzor. Ezért azt javasolja, hogy a támogató csoportok, a segítők szerepét egyre szorosabban integrálják a depresszió jelenleg szokásos terápiás megoldásainak körébe.

Animáció: HáziPatika.com

2011.03.05 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések