Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Csontváry, rekonstrukció után

kategória: Programajánló

Megújultak a pécsi Csontváry Múzeum kiállítótermei; az intézmény a két hónapig tartó rekonstrukciót követően nyílt meg újra a látogatók előtt. Az 5,1 millió forintba kerülő munkálatok keretében átfestették a falakat, mázoltak, felcsiszolták és lelakkozták a parkettát, valamint korszerűsítették a világítási rendszert.

A kiállítás a falak vöröses, okkeres árnyalatának köszönhetően látványosabb lett, a tárlat hangulatához illő új megvilágítás pedig kiemeli, "tüzesebbé teszi" a képeket - mondta Sárkány József művészettörténész, a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága művészettörténeti osztályának vezetője.

A feladatok elvégzésére jó alkalmat adott, hogy az alkotások nagy részét kölcsönadták a szegedi és szentesi Csontváry-kiállítás megrendezéséhez, így a múzeumot ideiglenesen bezárták. A kivitelezés révén lehetőség kínálkozott a tárlat anyagának átrendezésére is, hogy másként értelmezzék a képek közötti kapcsolatokat és megpróbáljanak új összefüggéseket bemutatni.

1973 óta működik Pécsett a Csontváry Múzeum. Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) festőművész mintegy 100 alkotásból álló életművéből 14 grafikát és 28 festményt őriz.

2012.02.02 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    Tippek:

    Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.


    Szponzorált hirdetések