
Csokoládéval a rák és az öregedés megelőzéséért?
kategória: Táplálkozás

A kutatók étcsokoládét, kakaóport és forró csokoládét elemeztek, és hasonlítottak össze feketeáfonyával, tőzegáfonyával, gránátalmával. A szakemberek olyan közismert antioxidánsok mennyiségét mérték, mint a polifenol és a flavonoid. (A polifenolok káros anyagokat tesznek ártalmatlanná, a flavonoid többek közt vérnyomáscsökkentő hatású.)
Az antioxidánsok hatása a kakaópor és az étcsokoládé esetében meghaladta a gyümölcsökét és a gyümölcslevekét, de legalábbis egy szinten volt vele. Forró csokoládé készítésekor, melegítés közben azonban részben elvesztek ezek az egészségfokozó anyagok.
2011.02.20 00:02:00
forrás: MTI/APA
Kapcsolódó hírek, érdekességek
