Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mégsem növeli az étvágyat a mozgás, sőt

kategória: Sport, sport-egészségügy , Táplálkozás

Bár általánosan elfogadott elmélet, miszerint edzés meghozza az étvágyat, kiderült, hogy ez nincs teljesen így, legalábbis közvetlenül sport után. A Brigham Young Egyetem (BYU) kutatói szerint a reggel végzett 45 perces laza vagy intenzív testmozgás után csökken az étvágyunk.

A kutatók 35 különböző testtömegindexű nőt vontak be a kutatásba és arra kérték őket, hogy reggelente 45 percet fussanak egy futópadon. James LeCheminant professzor, a kutatás vezetője és kollégája, Michael Larson ezután különböző, 120 ételt és 120 virágot ábrázoló képeket mutatott a nőknek, és mérték agyuk neurális aktivitásának változásait.

Kiderült, hogy az agy ételekre adott aktív figyelmi válasza csökkent az edzés után. Emellett a résztvevők testtömegindextől függetlenül egész napi fizikai aktivitásuk szintje is alapvetően megemelkedett. "Ez a tanulmány bizonyítja, hogy a testmozgás nemcsak a leadott energiát befolyásolja, hanem az élelmiszerek által kiváltott reakciót is" - magyarázta LeCheminant.

2012.09.23 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Betegszállítás

Mit tegyünk, ha speciális szállításra van szükségünk, mert egészségi állapotunk nem teszi lehetővé, hogy tömegközlekedési eszközzel, vagy családtagunk, jó barátunk személygépkocsijával jussunk el a kórházba vagy a gyógykezelésünk helyszínére?

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések