Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mégsem növeli az étvágyat a mozgás, sőt

kategória: Sport, sport-egészségügy , Táplálkozás

Bár általánosan elfogadott elmélet, miszerint edzés meghozza az étvágyat, kiderült, hogy ez nincs teljesen így, legalábbis közvetlenül sport után. A Brigham Young Egyetem (BYU) kutatói szerint a reggel végzett 45 perces laza vagy intenzív testmozgás után csökken az étvágyunk.

A kutatók 35 különböző testtömegindexű nőt vontak be a kutatásba és arra kérték őket, hogy reggelente 45 percet fussanak egy futópadon. James LeCheminant professzor, a kutatás vezetője és kollégája, Michael Larson ezután különböző, 120 ételt és 120 virágot ábrázoló képeket mutatott a nőknek, és mérték agyuk neurális aktivitásának változásait.

Kiderült, hogy az agy ételekre adott aktív figyelmi válasza csökkent az edzés után. Emellett a résztvevők testtömegindextől függetlenül egész napi fizikai aktivitásuk szintje is alapvetően megemelkedett. "Ez a tanulmány bizonyítja, hogy a testmozgás nemcsak a leadott energiát befolyásolja, hanem az élelmiszerek által kiváltott reakciót is" - magyarázta LeCheminant.

2012.09.23 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Az oszteoporózis kialakulása, tünetei, kezelése

A kór nevének jelentése: porózus, lyukacsos, üreges csont. A változókorban minden harmadik nő és az időskorúak jelentős része szenved ebben a betegségben. Nőknél négyszer gyakoribb mint férfiaknál. De nem csak a nőket és az idősebb korosztályt fenyegeti.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések