
Csoki - várandós nőknek
kategória: Magas vérnyomás, Nőgyógyászat, Táplálkozás, Várandósság
Naponta egy falat jó minőségű étcsokoládé egészséges a várandós nőknek és megvédi őket a magas vérnyomás kialakulásától - olvasható egy friss orvosi tanulmányban, amelyben 2291 nőt vizsgáltak.Az étcsokoládé fogyasztásával 69 százalékkal csökkenthető a legfőbb terhesség alatti komplikáció, a terhességi toxémia, amelyben magas vérnyomás, fehérjevizelés, ödéma és egyéb elváltozások kapcsolódhatnak.
A tanulmány felmérte a csokoládéban megtalálható vegyület, a teobromin sűrűségét a szüléskor a köldökzsinórból kivont artériás vérben. A teobromin serkenti a vizeletkiválasztást és aktivizálja a szív- és érrendszert.
A csokoládéban van még magnézium, amely a magas vérnyomást csökkenti, és vannak benne olyan flavonoidok, amelyek hatásos antioxidánsok - olvasható a tanulmányban.
"Nagyon nehéz számszerűsíteni az önkéntes bevalláson alapuló csokoládé- és kakaófogyasztást, mivel a csokoládétermékek kakaótartalmában jelentős eltérés van. Minél sötétebb a csokoládé, annál jobb. Minél jobban fel van dolgozva, minél zsírosabb és édesebb, annál kevesebb teobromint tartalmaz" - mondta Dr. Elizabeth Triche, Yale a Egyetem kutatóintézetének, a Yale Center for Perinatal, Pediatric & Environmental Epidemiology-nak társigazgatója.
Copyright AFP [2008] / Translation Medipress
2008.04.30 09:35:15
forrás: Medipress/HáziPatika.com
Kapcsolódó hírek, érdekességek
h i r d e t é s
