Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Csodaszer a D-vitamin? Gyógyít és megelőz...

kategória: Diabétesz, Gyógyszerészet, Táplálkozás

A D-vitamin hamarosan a legfőbb tápanyag lehet, mivel hatékony lehet olyan betegségek ellen, mint a rák, a csontritkulás, a szívbetegségek és a cukorbetegség.

Médiatár főoldal
animáció

Vitaminok és ásványi anyagok

Vitaminok és ásványi anyagok

A chicagói Loyola Egyetem Marcella Niehoff ápolói karának kutatói által nemrég megjelentetett összefoglaló cikk megállapította, hogy a D-vitamin megfelelő adagolásával megelőzhetők vagy késleltethetők az olyan betegségek, mint a cukorbaj, és csökkentik a komplikációkat azoknál, akik már szenvednek ettől a betegségtől.

"A D-vitamin széles körű egészségügyi előnyöket rejt magában, különösen ami bizonyos krónikus betegségeket illeti" - mondta Sue Penckofer, a cikk társszerzője, az ápolói kar professzora. "A cikk tovább igazolja ennek a tápanyagnak a szerepét a glükóz intolerancia és a cukorbetegség megelőzésében illetve kezelésében."

A 23 millió amerikai cukorbeteg közül sokaknak alacsony a D-vitamin szintje. A bizonyítékok értelmében a D-vitamin lényeges szerepet játszik az inzulinérzékenységben és -kiválasztásban. A D-vitamin hiánya a hiányos táplálkozás egyik következménye, mely az egyik legnagyobb kihívást jelentő kérdés a cukorbetegek életében. A másik fő bűnös a napsütés hiánya, mely gyakori a téli időszakban, mikor rövidebbek a nappalok, és egyébként is kevesebb időt töltünk a szabadban.

Az egyik vizsgált tanulmány 3 000 ember adatait dolgozta fel. Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő résztvevők esetében csökkent a betegség kockázata azoknál, akik D-vitamint szedtek. A 2-es típusú cukorbetegek körében végzett megfigyelések is arra utaltak, hogy a D-vitamin fontos lehet a betegség megelőzésében. "A D-vitamin hiány kezelése egyszerű és költséghatékony módja lehet a vércukorszint javításának, a súlyos komplikációk megelőzésének" - mondta Joanne Kouba, a cikk társszerzője, dietetikus klinikai adjunktus.
Az étrend önmagában nem biztos, hogy elég a megfelelő D-vitaminszint eléréséhez. A cukorbetegség és az ehhez kapcsolódó egészségi problémák kockázata csökkenthető, ha az étrend mellett elég napsütés éri a testünket, továbbá D2 és D3 vitaminnal egészítjük ki a kezelést. Az ajánlott mennyiség a szervezetben: 30 - 60 ng/mL of 25(OH).

"A cukorbetegséggel veszélyeztetett embereknél ellenőrizni kellene a D-vitamin szintjét" - mondta Mary Ann Emanuele, a cikk társszerzője, az endokrinológiai és anyagcsere részleg professzora. "Ennek segítségével a szakemberek idejekorán felismerhetik a hiányos táplálkozást, a megfelelő beavatkozással pedig hosszú távon javítható a betegek egészségi állapota."


Áruházunkban többféle terméket is talál, amelyek D-vitamint tartalmaznak.
BioCo Folyékony Kalcium+ D3-vitamin

InnoPharm Kalcium 500 mg + D3-vitamin pezsgőtabletta

Dr. Herz Kalcium+D3-vitamin

Pharbest Kálcium + D vitamin komplex

Animáció HáziPatika.com

2009.01.15 06:50:59

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Meddig élnek a magyarok?

Amikor a mai ember a tudomány diadalmas eredményei alapján merész terveket sző a halhatatlanságról, felteszi a kérdést: hosszú öregedés vagy örök ifjúság? A világ lakossága és ezen belül a magyarok is öregszenek, így különösen időszerű a kérdés.

tovább


Szponzorált hirdetések