Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Csodálatos Amazónia - avagy irány a Néprajzi Múzeum!

kategória: Programajánló

Amazónia természetrajzát, állatvilágát és a hagyományos őserdei életforma tárgyait mutatja be az Amazónia - Utak az indiánokhoz című, július 15-étől látogatható kiállítás a Néprajzi Múzeumban Budapesten. A 2012. április 8-ig látható tárlat gerincét az 1960-as, 1970-es évekből származó néprajzi anyag adja, amely az őserdei életforma tárgyait vonultatja föl. A hagyományos háztartási eszközök, fúvócső, férfi és női ruhadarabok mellett ékszerek, rituális maszkok, hangszerek és turisták számára készített tárgyak színesítik az anyagot, külön teremben tolldíszeket láthat a közönség.

A látogatók bepillantást nyerhetnek Amazónia természetrajzába is, főként állatvilágának néhány érdekes példánya révén: sörényes farkas, pekari, lajhár, hangyász, tatu, puma, vízidisznó, madarak, ezen kívül kígyók, gyíkok, békák jelenítik meg az "édeni" környezetet. Az utolsó teremben egyebek mellett a természetpusztításról, az útépítésről, az erdő területének csökkenéséről, környezetvédők akcióiról láthatnak az érdeklődők fényképeket. Az őserdőből 1974-ben kiköltözött piaroa indiánokról szóló, francia-magyar koprodukcióban készült film zárja a tárlatot.

2011.07.14 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Gyógyfürdőzés a gyakorlatban

  Nyugat- és Közép- és Kelet-Európában a tisztálkodás, fürdés évszázadokon át luxusnak számított. Mára a gyógyfürdőzés ismét nagy teret hódított, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a négy-öt csillagos termál szállodák elszaporodása szerte az országban.

  tovább

  Praktikák:

  Gyógynövénytár

  Gyógynövénytár
  tovább

  Tippek:

  A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


  Szponzorált hirdetések