Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Cseh Tamás szobrot kap a Szent Gellért téren

kategória: Daganatos betegségek, Dohányzás, Öregedés

Várhatóan szeptember 6-án, a magyar dal napjához kapcsolódva avatják fel Cseh Tamás énekes szobrát a budapesti Szent Gellért téren. A 2009-ben elhunyt Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművész, egy korszak és egy nemzedék kultikus alakja, hangulatának tolmácsolója január 22-én lett volna 70 éves. A szoborterven az utcán sétálva, kabátban, gitárral a kezében jelenik meg. A szobor melletti feliraton - felidézve az énekes egyik legismertebb dalát, és utalva arra, hogy a közelben lakott - a következő szöveg fog állni: "Nincsen más ebben a dalban, nincsen más, csak egy utca, ahol valaha laktam, és még egy délelőtt".

Cseh Tamás munkásságát 1993-ban Liszt Ferenc-díjjal ismerték el, 1994-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 1998-ban Bereményi Gézával közösen a Pro Urbe Budapest díjat vehette át. 2001-ben Kossuth-díjjal tüntették ki műfajteremtő előadóművészi teljesítményéért, egy korszak életérzését emlékezetesen tolmácsoló, a hétköznapok prózáját és költészetét egyidejűleg megragadni képes dalaiért.

2013.01.23 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések