Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Császárral szült? Nem kötünk biztosítást önnel!

kategória: Nőgyógyászat, Várandósság

Arról nincs pontos információ, hogy hány angol nőt utasítottak el biztosítók egy korábbi császár miatt, de a The Times szerint ez a szám valószínűleg növekedni fog, mert a magán egészségbiztosításért folyamodó emberek száma egyre jobban növekszik.

Az újság szerint azok a nők, akik korábban szültek már császármetszéssel, biztonságosan világra hozhatják következő gyermekeiket természetes úton, de újabban számos orvos kezdte javasolni a császármetszést, mondván, hogy így kisebb a méhszakadás veszélye, ami akár halálos kimenetelű is lehet. Így a nők hajlamosak inkább a császármetszés mellett dönteni akkor is, ha nem akarják vagy nincsenek rákényszerülve, hogy aztán a biztosítók elutasítsák a műtét költségeinek megtérítését.

A biztosítótársaságok császármetszéssel kapcsolatos kitételei vállalattól és államtól függően különbözhetnek, de legtöbbjük, ha vállalja is a már császármetszésen átesett nők biztosítását, azt magasabb prémiumok ellenében teszi. A vállalatok képviselőinek állítása szerint azért van szükségük ilyen stratégiák bevezetésére, hogy megvédjék magukat, mert számos ügyfél csak azután jelentkezik náluk, miután már betegek vagy terhesek lettek.

A The Times-ból azt is megtudhatjuk, hogy a biztosítók sokszor azzal vádolják a kismamákat és a szülészeket, hogy azért végeznek császármetszéses szüléseket, mert az úgy kényelmesebb, hiszen így időzíthető a szülés és elkerülhető a vajúdás.

Animáció: HáziPatika.com

2008.06.10 15:59:31

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések