Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Családi vasúti programok

kategória: Programajánló

Miniatűr kerti vasút, kreatív sarok, vasúttörténeti kiállítás, fotóverseny és sok más szórakoztató kikapcsolódási lehetőség várja a kicsiket és nagyokat vasárnaponként a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A hétvégi családi matinékon a látogatók megleshetik a téli álmukat alvó gőzösöket, az Orient csarnokba belépve pedig érdekes kocsikra kapaszkodhatnak fel. A park főépületben kialakított kreatív sarokban többek között vasútmodell hajtogatás, rajzolás és színezés várja a gyerekeket.

Az épület első emeletén Vasútállomások, hidak, alagutak képekben címmel nyílt kiállítás. A második emeleten a Vonatok királya, a királyok vonata - 125 éves az Orient Expressz című tárlat kalauzolja végig az érdeklődőket a híres gőzös történetén. A West csarnokban egy kisméretű körpályán felállított miniatűr kerti vasútra ülhetnek fel a látogatók, de felmehetnek a lóvasúti kocsira, sőt belülről is megcsodálhatnak egy nosztalgia szalonkocsit - ahol akár meg is ebédelhetnek -, a modellvasút kocsiban pedig megnézhetik és kipróbálhatják a beépített terepasztalt.

Jó időben hajtányozásra is van lehetőség, és a mozdonyfordító korongra is fel lehet ülni egy kör erejéig. A látogatók megismerkedhetnek a MÁV Nosztalgia Kft. idei élményvonatos utazásainak programjaival, ezekre jegyeket is nyerhetnek, ha regisztrálnak a helyszínen.

A park minden vasárnap délelőtt tíz órától délután három óráig várja a látogatókat.

2012.01.28 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    50plusz.hu Fórum

    Tippek:

    Az esti étkezések - főleg az esti nassolás - sokkal jobban hizlalnak, mintha ugyanennyi kalóriát reggelire vagy ebédre fogyasztunk.


    Szponzorált hirdetések