Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Családi rendezvény a szélütés megelőzéséért

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

EszMEfuttatás névvel társadalmi célú Sport és Családi Napot szervez az ESzME (Egyesület a Stroke Megelőzéséért) 2009. május 10-én 10-15 óráig. A futóverseny és a rendezvény helyszíne a Csillebérc, Szabadidő- és Ifjúsági Központ (1121 Bp. Konkoly Thege Miklós u. 21. - a csillebérci táborban a sportpálya területén).


A futóverseny és családi nap célja, hogy felhívják a figyelmet a stroke betegséggel kapcsolatos megelőzés lehetőségeire és fontosságára. Ráirányítsák a figyelmet a betegség felismerésére és az ezzel kapcsolatos teendőkre, továbbá a stroke beteg rehabilitációjával kapcsolatos lehetőségekre. Nem titkolt szándék a tagtoborzás és a fenti célokat zászlajára tűző ESzMe számára történő felajánlások gyűjtése sem - olvasható az egyesület közleményében.

A 11 órakor rajtoló nyílt futóversenyre egyaránt várják profik és amatőrök nevezését, akik az 5 és 10.000 méteres távok között választhatnak. Minden résztvevő megkapja az esemény pólóját, és a legjobbakat pedig összesen 800.000 forint értékű díjak és értékes nyeremények várják. A futóprogram különlegessége a pályában lévő szintkülönbség - a "hegyi jelleg" -, valamint a kifejezetten családok részére kialakított 1.000 méteres táv.

A futás mellett számos más programmal is várják a nem (csak) futni vágyókat a helyszínen. Az egészségügyi ismeretek terjesztésének jegyében számos hasznos témáról hangzanak majd el előadások, például élet a stroke után, egészséges táplálkozás és életmód, egészségtudatos nevelés.
A családoknak lehetősége lesz egy kis együtt tornázásra is, vagy egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehetnek. Mindezt vetélkedők, gyermekprogramok, gyermekjátszóház és a nagyszínpadon zajló szórakoztató műsorok egészítik majd ki.
A résztvevőket az ingyenes belépés mellett szintén térítés nélkül igénybe vehető parkolási, öltözési lehetőség várja majd a helyszínen.

Minden, a versennyel kapcsolatos információ, valamint futóversenyre történő nevezés részletei a www.eszmefuttatas.org weboldalon megtalálhatóak, a rendezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a helyszínen, az esemény napján!

2009.05.07 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések