Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Családi nap és tárlatvezetés a Nemzeti Galériában

kategória: Programajánló

A Markó Károly-kiállításhoz kapcsolódva családi nappal, az állandó kiállításokban pedig tárlatvezetéssel várja szombaton a látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria, amely pünkösdvasárnap és -hétfőn is nyitva tart.

A Markó Károly és köre - Mítosztól a képig című kiállításra szombaton 11 és 14 óra között várják a családokat. A gyermekkel érkezőknek ez idő alatt ingyenes a Markó-tárlatra a belépés és a kicsiknek tartott foglalkozás is. A program kezdetére érkező családoknak fél 12-kor közös tárlatnézést is tartanak. A gyerekek ezután - vagy akár ez idő alatt is - egy kreatív műhelyben a mitológiai mesék világában elmerülve papírból készíthetnek kis kinyitható színházat. A foglalkozáshoz az ötletet Markó Károly festményei adták, amelyek a mitológia világába kalauzolják a nézőt, gyerekszemmel pedig szinte meseszerűek. Több képnek is olyan a hatása, mintha egy színházi előadás hátterét látná az ember vagy akár egy színházi bemutatót.
Szombaton az állandó kiállításokban is tárlatvezetésekkel várja a múzeum a látogatókat, 14 órától művészettörténész vezetésével kalandozhatnak Nemzeti Galériában.

A múzeum pünkösdvasárnap és -hétfőn is nyitva tart. Az állandó kiállítások, valamint az idősebb Markó Károly életművét átfogóan bemutató, követőinek, tanítványainak munkájából ízelítőt adó kiállítás mellett a hosszú hétvégén megtekinthető lesz Munkácsy Krisztus-trilógiája, az autizmussal élők és kortárs magyar képzőművészek Privát labirintusok című közös tárlata és a Határok nélkül című kiállítás is, amely a kortárs horvát szobrászatról ad áttekintést.

14-én, kedden zárva tart a Magyar Nemzeti Galéria.

2011.06.11 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  A csont életére ható hormonok

  A csontanyagcsere bonyolult hormonális szabályozás alatt áll. Nézzünk néhány alapvető tudnivalót erről!

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések