Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Csak lassan a testtel!

kategória: Sport, sport-egészségügy

Egészségtelen is lehet a mozgás. Legalábbis azt állítja egy új, formabontó tanulmány, hogy bizonyos esetekben a mozgás ártalmas is lehet, akár még egészséges emberek számára is - írja a Fox News a New York Times beszámolója alapján.

A nagy átfogó tanulmány hat korábbi kutatás, ezzel 1687 ember adatait elemezte. Megállapították, hogy a mozgásban gazdag életet élők 10 százalékának rossz lett legalább egy adata a három, szívbetegségre utaló jelből, mint a vérnyomás, az inzulinszint vagy a HDL-koleszterin szintje.

A kutatók maguk is furcsának találták az eredményeket, nem is tudták megfejteni. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy ez ne legyen senki számára kifogás, hogy miért mozgásszegény az életmódja, hiszen a résztvevők 90 százalékánál nem jelentkeztek az említett problémák. Ugyanakkor fontos, hogy mindenki rendszeresen ellenőriztesse vérnyomását és koleszterinszintjét a későbbi gondok elkerülése végett.

2012.06.07 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.


Szponzorált hirdetések