Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Csak évek múlva derül ki, hányan haltak meg H1N1 miatt

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyógyszerészet, Influenza (világ)járvány, Nátha-influenza

A WHO előző heti összegező jelentése szerint a világban közel 14 ezer igazolt halálos áldozatot szedett a H1N1-es vírus - a pontos adat csak 1-2 év múlva, az összes statisztika és elemzés elkészítése után lesz elérhető. Az Egyesült Államokban magában is több halottat - 16 ezret - tartanak nyilván az amerikai hatóságok, mint a WHO az egész világban!
A WHO szakértői szerint az igazi adat sokkal magasabb, mint a laboratóriumokban megerősített esetek száma.

Médiatár főoldal
videó

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?

Az új típusú influenza hatása inkább az 1957-es és az 1968-as járványéhoz lesz hasonló, mint az 1918-as pandémiához, bár a halálos áldozatok száma valószínűleg magasabb, mint amit eddig laboratóriumi vizsgálatokkal megerősítettek - közölte hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
Margaret Chan, a WHO főigazgatója az igazgatói tanács egyhetes ülésének megnyitóján azt mondta, hogy az északi féltekén enyhül a járványhelyzet, de fertőzések még a tél végéig, sőt áprilisig várhatóak. Azt még korai megmondani, hogy mi fog történni, amikor a déli féltekén is elérkezik a tél.
A nagy aggodalom az volt, hogy az 1918-as járványhoz hasonló dolog fog történni, de ami történt, az inkább az 1957-es és az 1968-as járványhoz hasonlít - mondta.
A spanyolnáthának nevezett 1918-as járvány végigsöpört a világon, és 40-50 millió embert ölt meg. A kormányok most megtették a megfelelő lépéseket a lakosság védelmében, és ki fogják érdemelni a legjobb osztályzatot - mondta Chan, aki szerint folytatni kell a védőoltásokat. Az oltóanyag biztonságos és hatékony - szögezte le.
"Közegészségügyi válsághelyzet esetén jobb az óvatosság irányában tévedni. Mindannyian jobban szeretnénk mérsékelt járványt látni nagy oltóanyag-készletekkel, mint súlyos járványt alkalmatlan vakcinával" - magyarázta a főigazgató.

A WHO szerint eddig 175 millió H1N1 vírus elleni oltóanyagot adtak be világszerte, és eddig hatféle vakcinát minősítettek az Európai Unióban.
A szervezet szerint a járvány első hulláma minden kontinensen végigsöpört, de szinte minden földrészen várható egy második megbetegedési hullám.

2010.01.22 12:26:45

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Gyógynövények

Szedd össze magad!

A manapság újra divatos gyógynövények legkényelmesebb beszerzési módja, ha "konyhakészen" vásároljuk meg azokat egy szaküzletben, a figyelmes szem azonban sok értékes növényt fedezhet fel egy kiránduláson is.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések