Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Csabai csúcsok, cselek, csaták, csodák

kategória: Programajánló, Sport, sport-egészségügy

Pásztor József történelmet írt a Kórház utcában Békéscsabán, Szigeti Csaba sportújságíró pedig azzal, hogy mindezt papírra vetette - hangzott el a város legendás futballistájáról és edzőjéről szóló könyv bemutatóján. A több mint négyszáz oldalas, képekkel illusztrált, "Pásztor - Csabai csúcsok, cselek, csaták, csodák" című interjúkötet végigköveti Pásztor József pályafutását. A beszélgetésekből az olvasó megismerheti a többszörös válogatott játékos személyiségét, értékrendjét, amely tehetségével párosulva sorozatos sikereket hozott neki a pályán és a kispadon.

"A rólam szóló könyv kiadására nem volt könnyű igent mondanom a szerzőnek, hiszen óhatatlanul is megbánthatok embereket, ha pedig nem beszélek róluk, akkor hiányos a történet. Igyekeztem őszinte lenni" - mondta Pásztor József. Szigeti Csaba 1996 óta dolgozik a köteten, a békéscsabai klub alapításának 85. évfordulójára, 1997-ben tervezték a kiadását, de ez akkor anyagi okok miatt elmaradt. Hozzátette ugyanakkor: örül annak, hogy 15 évvel később egy teljes életművet felölelő kötet jelent meg.

A könyvhöz Palotai Károly Békéscsabáról elszármazott olimpiai bajnok labdarúgó, volt FIFA-játékvezető írt előszót. "Mozgása, a cseles megoldásai, a technikás, szellemes futballja engem Albert Flóriánra emlékeztettek. Igazi egyéniség volt a pályán, a szív és tudás együttesen fellelhető volt nála, olyan labdarúgónak számított, akiért valóban érdemes volt kilátogatni a stadionokba. És a nagyszerű futballtudáshoz még hozzájött egy nagyon szimpatikus, szerény viselkedés is."

2012.06.02 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Azok a boldog nyugdíjas évek...

A háztól az utazásig ezer dolognál természetesnek tartjuk, hogy meg kell tervezni. Miért lenne más a helyzet éppen a nyugdíjas évekkel? Mi magunk döntjük el, hogy anyagi biztonságban telnek-e.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések