Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Budapest első nyilvános közösségi kertje

kategória: Programajánló

A Lecsós Kertben, a Millenárison indul el a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) Közösségi Kertek programja, ahol bárki, aki részt vesz a kezdeményezésben, pár négyzetméteres önálló parcellán termelhet zöldséget, gyümölcsöt, fűszernövényt. Vagy akár kerti törpét is állíthat. Saját kertrészhez juthat mindenki, aki csatlakozik a programhoz, és "földigényét" időben jelzi a szervezetnél a kozossegikertek@kek.org.hu e-mail címen.

A kertműveléssel kapcsolatban a szervezőkhöz már eddig is számos technikai kérdés érkezett, ezért február 15-én 19 órától kerttervező gyűlést tartanak a Millenárison. A szervezet munkatársai kérik az érdeklődőket, hogy vegyenek részt a tájékoztatón.

A KÉK 2010 óta foglalkozik a világszerte sok évtizedes hagyományra visszatekintő community gardening, valamint az egyre népszerűbb urban gardening magyarországi meghonosításával. A városi kertészkedés különböző korú és hátterű embereket szervez közösségbe, akik a közös tevékenység során elsajátított szemléletet az élet más területein is gyakorolják: környezettudatos, egymás munkáját megbecsülő lakói a városnak. A kertek emellett vegyszermentes friss zöldséggel, gyümölccsel, fűszernövénnyel látják el az őket gondozó városlakókat, javítják a környék mikroklímáját.

2012.02.08 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Az egészségpénztárakról jogász szemmel

  Ha a kötelezően előírtakon túl szeretnénk gondoskodni arról, hogy egészségünket minél tovább megőrizzük, illetve baleset vagy betegség esetén jövedelem-kiesésünket kívánjuk csökkenteni, a következő fejezetekben vázolt lehetőséget érdemes megismernünk.

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések