Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Botanikus kert őszi virágpompában

kategória: Programajánló

Rovarfogó növények, különleges kaktuszok és színpompás tulipánok kiállítását és vásárát rendezik meg a vasárnap a nyíregyházi Tuzson János Botanikus Kertben az Őszi Fesztiválon. A Nyíregyházi Főiskola melletti kertben délelőtt tíz órától lesz megtekinthető számos "húsevő" növény, így például a Vénusz légycsapója, a kancsóka, a harmatfű, a hízóka és a kürtvirág. A békésebb természetű, ám annál szúrósabb kaktuszok több száz faja és fajtája mellett tulipánokat, kora tavaszi hagymás növényeket, valamint hagyományos őszi virágos növényeket, árvácskát, krizantémot is kiállítanak, árusítanak.

Aki a látvány mellett az ízeknek is szeretne hódolni, annak lesz erre alkalma a megyei termesztésű almafajták bemutatóján és kóstolóján.

A rendezvényt kulturális programok kísérik: a Luther Passage a Kultúráért Egyesület Játék a Föld körül című bemutatója után a Naplövő Egyesület íjászattal, harci és ügyességi játékokkal várja az érdeklődőket. A kisebbek kézműves foglalkozás keretében őszi növényekből, termésekből készíthetnek bábfigurákat, számukra a nap folyamán többször tartanak mesemondást. A japánkertben megtekinthető lesz a botanikus kertről készült Évszakok tánca című film, valamint újra fel lehet próbálni a tavasszal a Művészeti Szakközépiskola növendékei által készített virágkalap-kompozíciókat.

2011.09.24 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Praktikák:

  Étrendminták

  Étrendminták
  tovább

  Tippek:

  A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


  Szponzorált hirdetések