Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Botanikus kert őszi virágpompában

kategória: Programajánló

Rovarfogó növények, különleges kaktuszok és színpompás tulipánok kiállítását és vásárát rendezik meg a vasárnap a nyíregyházi Tuzson János Botanikus Kertben az Őszi Fesztiválon. A Nyíregyházi Főiskola melletti kertben délelőtt tíz órától lesz megtekinthető számos "húsevő" növény, így például a Vénusz légycsapója, a kancsóka, a harmatfű, a hízóka és a kürtvirág. A békésebb természetű, ám annál szúrósabb kaktuszok több száz faja és fajtája mellett tulipánokat, kora tavaszi hagymás növényeket, valamint hagyományos őszi virágos növényeket, árvácskát, krizantémot is kiállítanak, árusítanak.

Aki a látvány mellett az ízeknek is szeretne hódolni, annak lesz erre alkalma a megyei termesztésű almafajták bemutatóján és kóstolóján.

A rendezvényt kulturális programok kísérik: a Luther Passage a Kultúráért Egyesület Játék a Föld körül című bemutatója után a Naplövő Egyesület íjászattal, harci és ügyességi játékokkal várja az érdeklődőket. A kisebbek kézműves foglalkozás keretében őszi növényekből, termésekből készíthetnek bábfigurákat, számukra a nap folyamán többször tartanak mesemondást. A japánkertben megtekinthető lesz a botanikus kertről készült Évszakok tánca című film, valamint újra fel lehet próbálni a tavasszal a Művészeti Szakközépiskola növendékei által készített virágkalap-kompozíciókat.

2011.09.24 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Nevessen, sétáljon és fogyjon le!

  Nincs biciklim! Az edzőterem messze van, kinéznek az alakom miatt. Futni sem bírok! Ugye ismerősek ezek a kifogások? De tudta, hogy gyaloglással, sétával is fogyhat? Videóinkon megnézheti, mit tanácsol az amerikai nagykövet és a magyar világbajnok futó.

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések