Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Bor-, borlovag és gasztronómiai fesztivál Győrött

kategória: Programajánló

Tucatnál több hazai borvidék pincészetei vonultatják fel boraikat a IV. győri bor-, borlovag- és gasztronómiai fesztiválon augusztus 25. és 28. között a Széchenyi téren. A rendezvényt ingyenes szabadtéri dzsessz- és világzenei koncertek színesítik. Idén már hatvan borász kínálja a vendégeket a fesztiválon. Verseny keretében megválasztják a város borát a pannonhalmi borvidék kínálatából, a bort kóstolgató látogatók pedig a közönségdíjra érdemes borra szavazhatnak.

A programot a borlovagrendek látványos felvonulása nyitja meg augusztus 25-én, és két nappal később kerül sor az új borlovagok avatási ceremóniájára a Bencés templomban. A nyitónapon egyebek között a balkáni és román cigány, illetve közel-keleti tradicionális zenét a magyar zenével ötvöző Besh o drom együttes ad koncertet. A Balázs Feco Band nosztalgiakoncertje pénteken hangzik el, és ugyanaznap fellép még a hagyományos dzsesszt játszó poznani Dixie Company.

Szombaton három tenor, László Boldizsár, a Cotton Club Singers egykori frontembere Cseh Attilával és Kóbor Tamással az operairodalom klasszikusaiból és bordalokból készült összeállítást mutat be. Formációjukhoz vendégként csatlakozik a negyedik bortenor, Hajdu András magánénekes. A bornapokat és ezzel együtt a győri nyári fesztivált a Chico and the Gypsies, a Gipsy Kings együttes alapítójának fergeteges latin estje zárja a Városház téren és a Szent István úton, ahol akár 80 ezer ember is elfér.

2011.08.23 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Így öregedjünk tudatosan!

  Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

  tovább

  Tippek:

  Ellenőrizze rendszeresen vérnyomását, mert a magas vérnyomás a látást is veszélyeztetheti.


  Szponzorált hirdetések