Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Bor-, borlovag és gasztronómiai fesztivál Győrött

kategória: Programajánló

Tucatnál több hazai borvidék pincészetei vonultatják fel boraikat a IV. győri bor-, borlovag- és gasztronómiai fesztiválon augusztus 25. és 28. között a Széchenyi téren. A rendezvényt ingyenes szabadtéri dzsessz- és világzenei koncertek színesítik. Idén már hatvan borász kínálja a vendégeket a fesztiválon. Verseny keretében megválasztják a város borát a pannonhalmi borvidék kínálatából, a bort kóstolgató látogatók pedig a közönségdíjra érdemes borra szavazhatnak.

A programot a borlovagrendek látványos felvonulása nyitja meg augusztus 25-én, és két nappal később kerül sor az új borlovagok avatási ceremóniájára a Bencés templomban. A nyitónapon egyebek között a balkáni és román cigány, illetve közel-keleti tradicionális zenét a magyar zenével ötvöző Besh o drom együttes ad koncertet. A Balázs Feco Band nosztalgiakoncertje pénteken hangzik el, és ugyanaznap fellép még a hagyományos dzsesszt játszó poznani Dixie Company.

Szombaton három tenor, László Boldizsár, a Cotton Club Singers egykori frontembere Cseh Attilával és Kóbor Tamással az operairodalom klasszikusaiból és bordalokból készült összeállítást mutat be. Formációjukhoz vendégként csatlakozik a negyedik bortenor, Hajdu András magánénekes. A bornapokat és ezzel együtt a győri nyári fesztivált a Chico and the Gypsies, a Gipsy Kings együttes alapítójának fergeteges latin estje zárja a Városház téren és a Szent István úton, ahol akár 80 ezer ember is elfér.

2011.08.23 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    Tippek:

    Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!


    Szponzorált hirdetések