Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Boldog aktívak

kategória: Depresszió, Sport, sport-egészségügy

A fizikailag aktívabb emberek nagyobb lelkesedéssel néznek elébe a mindennapoknak, mint a mozgásban szegény életmódot folytató társaik - derült ki egy tanulmányból.A 190 résztvevőnek naplót kellett vezetnie a napi testmozgásáról, alvásminőségéről és mentális állapotáról. A nyolcnapos tanulmány során kizárólag a legalább 15 percen át végzett fizikai tevékenységeket jegyezhették fel, és jelezniük kellett a testmozgás intenzitását is (enyhe, közepes, élénk). A naplókat mindennap le kellett adni a kutatóknak, akik a feljegyzések alapján arra jutottak, hogy a fizikailag aktívabb emberek boldogabbak, lelkesebbek és élénkebbek, mint a mozgásban szegény életmódot folytatók. A mozgásban aktív életmód elsősorban a depresszió kezelésében segít, a szorongásos tünetektől szenvedők esetében nincs szükség a fizikai aktivitás növelésére.

"Nem kell a legfittebbnek lenni, és mindennap edzeni ahhoz, hogy valaki megízlelje a testmozgás okozta jóleső érzést" - mondta David Conroy, a Pennsylvaniai Állami Egyetem munkatársa. Szerinte az emberek számára azért jelent nehézséget, hogy rászánják magukat egy edzésprogramra, mert hajlamosak túlságosan hosszú távra tervezni ahelyett, hogy rövidtávú célokat tűznének ki maguk elé. "Amikor az ember újévi fogadalmat tesz, azt az egész évre vonatkozóan teszi, ez pedig túlságosan megterhelő lehet. Legyen a cél először egyetlen nap, és amikor annak a végén megízleljük azt a bizonyos jóleső érzést, akkor talán már egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy az aktívabb életvitellel mindennap bezsebeljük ezt a jutalmat."

2012.02.18 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Talpra álltak a súlyos csontritkulás után

Újra minőségi életet élhet és képes magát ellátni súlyos csonttörés után is az az idős ember, aki megkapja a megfelelő kezelést. Erre példa az a két asszony, aki videónkban a csontritkulás okozta problémáiról és a kezelésekről beszél.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések