
Bogyós gyümölcsöt a Parkinson-kór ellen!
kategória: Neurológia, Táplálkozás, Zöldség-gyümölcs
A flavonoidokban gazdag élelmiszerek, különösen a bogyós gyümölcsök hatásos védelmet nyújthatnak a Parkinson-kórral szemben - állítják amerikai kutatók egy közel 130 ezer személy bevonásával készült tanulmány alapján. A
"Bár egyelőre túl korai kijelenteni, hogy a bogyók csökkentik a Parkinson-kór kockázatát, a bogyós növények előnyeit számos korábbi kutatás is kimutatta, többek között a magas vérnyomás kockázatának csökkentésével kapcsolatban" - állítja a kutatást vezető Dr. Xiang Gao, a Harvard Orvostudományi Egyetem munkatársa. "Biztos, hogy jót teszünk a szervezetünknek, ha hetente elfogyasztunk 2-3 adagnyi bogyós gyümölcsöt."
A kutatók úgy vélik, hogy a flavonoidok azáltal fejtik ki jótékony hatásukat, hogy fokozzák az idegsejteknek az oxidatív stressz kezelésére vonatkozó képességét. A szakemberek ugyanakkor azt is hangsúlyozzák, hogy bár a kutatás összefüggést mutat a flavonoidok és a Parkinson-kór kockázata között, ez azonban nem ok-okozati összefüggés.
2011.02.23 00:02:00
forrás: Medipress
Kapcsolódó hírek, érdekességek
h i r d e t é s
