Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Biztos szer influenza ellen?

kategória: Nátha-influenza

Teljes védelmet nyújtott állatkísérletekben egy új, influenza elleni gyógyszer, amelyet egy amerikai gyógyszergyár kutatói fejlesztettek ki. Évtizedek óta készítenek oltóanyagot a járványok megelőzésére, de a vírus igen gyakran és gyorsan változik, ezért a védőoltások hatásossága nem mindig eléggé jó. Az Antimicrobial Agents and Chemotherapy 52. konferenciáján San Franciscóban mutatta be egy amerikai gyógyszergyár VIS410 elnevezésű, teljes mértékben ember védelmére kifejlesztett, ellenanyag alapú készítményét az A-típusú influenza ellen.


Minden A-típusú vírus alapvető része a hemagglutinin fehérje, amely a vírus mutációs képességéhez tartozik. A VIS410 a vírusnak ezt a részét gátolja. A kutatók először kémcsövekben vizsgálták az új szert és kimutatták, hogy a gyógyító anyag valamennyi vizsgált A-típusú vírust semlegesít. Ezután egérkísérletek következtek. A VIS410 az egereknek adott A-vírus halálos adagja ellen teljes védelmet nyújtott, és ami különleges értéket jelentett: nemcsak megelőző adagolás esetén, hanem fertőzés után is.

Megvizsgálták mind a H1N1 és a H3N2 vírusfertőzés hatását egereken. Az ellenanyag alkalmazása 72 órával a vírusfertőzés után is életben tartotta a halálos fertőzést elszenvedő állatokat. "Ezek a kísérleti eredmények azt mutatják hogy a VIS410 adagolása hatékony több influenza törzs okozta fertőzés kezelésére" - mondotta Donna Ambrosino, a gyártó cég orvosigazgatója. A kutatók azt várják, hogy az új szer általában minden vírus mutációját képes lesz gátolni.

Animáció: HáziPatika.com

2012.09.25 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések