Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Bizonyítottan biztonságos a COPD elleni gyógyszer

kategória: COPD, Gyógyszerészet

A tiotropium hatóanyag teljesen biztonságos, az eddigi félelmek alaptalanok, tehát a szer nem növeli a bármi okból bekövetkező, vagy a szív- és érrendszeri eredetű halálozás gyakoriságát - derült ki egy 4 évig tartó nemzetközi vizsgálatból.


Prof. dr. Marc Decramer, a leuveni egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója, a nemzetközi UPLIFT vizsgálat vezető kutatója kijelentette, hogy a placebo-kontrollos, véletlen besorolásos, kettős-vak klinikai vizsgálatok biztosítják a gyógyszerek biztonságossági profiljára vonatkozó legátfogóbb és legerősebb bizonyítékot, több ezer COPD-ben szenvedő beteget hosszú ideig kezeltek tiotropiummal és ennek során szigorúan értékelték a biztonságosságot és hatékonyságot.

A világ 37 országából 5993 beteg vett részt a kutatásban, az eredmények kiértékelés után állítható, hogy a tiotropium nem emeli a halálozás, a kardiovaszkuláris halálozás, a miokardiális infarktus és a stroke kockázatát. Ezen túl a súlyos kardiális és a súlyos alsó légúti mellékhatások összesített elemzése is arra utal, hogy tiotropium mellett csökken az ezeket a szervrendszereket érintő súlyos mellékhatások kockázata.

A biztonságosságot standardizált mellékhatás-jelentő rendszeren keresztül szorosan ellenőrizték. Egy független adat- és biztonságosság-ellenőrző bizottság tekintette át a vizsgálat alatt az adatokat, és egy független bizottság állapította meg az esetleges halál primér okát.
Nem volt arra utaló bizonyíték, hogy a vizsgálat során emelkedett volna a halálozás kockázata.

A vizsgálat összes biztonságossági és hatékonysági adatát az Európai Tüdőgyógyász Társaság (ERS) következő éves kongresszusán, Berlinben 2008 október 5-én mutatják be.

2008.10.01 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések