Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Testbe ültetett riasztó jelzi a szívrohamot

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek, Új termékek, szolgáltatások

A szívroham jól felismerhető előjeleire kampányok hívják fel a figyelmet, mégsem javul a helyzet, továbbra is átlagosan három óra telik el a tünetek jelentkezése és a kórházba érkezés között. Igen nagy jelentősége lehet ezért egy új, beültethető orvosi eszköznek. Ha a klinikai kísérletek sikerrel zárulnak, az eszköz alkalmas lesz arra, hogy viselőjét időben riassza, amikor szívroham fenyegeti.


A beültetett eszköz révén a páciens veszély esetén három különféle riasztást kap: az eszköz vibrál, hangot ad ki, és vizuális jelet is kibocsát. Nagy előnye, hogy mivel beültetik a betegbe, nem lehet otthon felejteni, a vibrálásnak köszönhetően pedig akkor is észlelhető a jelzés, ha a réteges öltözködés miatt hallani vagy látni nem lehet a figyelmeztető jeleket.

További előnye még az eszköznek, hogy két különböző szintű riasztást képes leadni. A magasabb prioritású riasztás estén a betegnek nagy valószínűséggel már szívrohama van, ezért azonnal hívnia kell a mentőket, az alacsonyabb prioritású jelzés esetében pedig negyvennyolc órán belül fel kell keresnie egy orvost.

A mellkasba beültetett riasztó mérete nem nagyobb egy pacemakernél, jár mellé egy külső eszköz, amely a riasztó hang- és fényjelzést adja ki. Akik tesztelték, elégedett a termékkel, könnyen képesek voltak felismerni a különböző prioritású jelzéseket, és annak megfelelően cselekedtek.

Animáció: HáziPatika.com

2012.04.18 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Szembetegek gondozása

Megszámlálhatatlanul sok szembeteg él és dolgozik köztünk úgy, hogy a mindennapjait elkísérő betegségéről csak akkor szerzünk tudomást, ha elmondja nekünk. Hogyan segíthetünk nekik a mindennapokban?

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések