Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Versenyló a rákszűrés szolgálatában

kategória: Daganatos betegségek

Egy brit lóversenyrajongó, akinél nemrég daganatos betegséget diagnosztizáltak, vásárolt egy lovat, és a Prostate Awareness (Prosztatarák-megelőzés) nevet adta neki, hogy ezzel is felhívja a férfiak figyelmét az önvizsgálat és a korai felismerés fontosságára. A 66 éves middlesbrough-i Colin Peach tervei szerint a yorkshire-i pályákon versenyezteti majd a lovat, hogy így hívja fel a figyelmet a betegségre. A Foulrice Park Racingben felkészített kétéves csikó július 27-én Yorkban versenyezhet először. "Ha akár egy életet is megmenthetek ezzel, már megérte - véli Peach. - Rengeteget dolgozom együtt jótékonysági szervezetekkel, és mivel már régóta nagy álmom volt, hogy egyszer legyen egy versenylovam, ez tűnt a legjobb megoldásnak arra, hogy valamilyen üzenetet közvetítsek és közben az álmomat is valóra váltsam."

"Létezik egy vizsgálat, aminek segítségével a férfiak megtudhatják, mekkora esélyük van a prosztatarák kialakulására, de ez a tesztet csakis a páciens kérésére rendelheti el az orvos. Erre szeretném felhívni az emberek figyelmét - folytatta a férfi. - Az apám is prosztatarákban szenvedett, de sosem beszélt róla. Én viszont azt szeretném, ha mindenki hallana erről."


A Foulrice Park Racing tulajdonosa, Colin Stirling szerint a Brit Lóverseny Szövetség elfogadta a ló nevét, amit tulajdonosa Írországban, 14 ezer euróért vásárolt. A csikóval jelenleg Patrick Holmes, a versenyistálló társtulajdonosa foglalkozik. "Reméljük Prostate Awareness már a hónap végén a rajtvonalhoz állhat Yorkban - monndta Stirling. - Figyelembe véve, hogy nemrég a yorki érseket is prosztatarákkal diagnosztizálták, és hogy ez a verseny milyen nagy tömegeket szokott vonzani általában, azt hiszem, ez egy rendkívül jó alkalom, hogy ilyen fontos üzenetet közvetítsünk az embereknek."

Animáció: HáziPatika.com

2013.07.26 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések