Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Bernáth Aurél állandó kiállítása Marcaliban

kategória: Programajánló

Bernáth Aurél (1895-1982) Marcaliban született, kétszeres Kossuth-díjas és Munkácsy-díjas festőművész munkáiból csütörtökön állandó kiállítás nyílt szülővárosában, az egykori otthonától nem messze álló, róla elnevezett, korábban kortárs művészeknek is időszakosan helyet adó galériában.

A kétszintes épületben eddig a művész néhány festményét, személyes tárgyait, irodalmi alkotásait nézhette meg a közönség, ezentúl múzeum várja a látogatókat - a Somogy Megyei Múzeumtól kapott 23 alkotással gazdagodva, összesen 31 képpel. A tárlatot Horváth János Milán művészettörténész ajánlotta a látogatók figyelmébe, idézve a festőművész első szépirodalmi művéből, az Így éltünk Pannóniában című önéletrajzi regényből, melyben felelevenítette Marcalihoz kötődő emlékeit.

Sütő László, a somogyi város polgármestere köszöntőjében kiemelte: "régi adósságát törleszti a város, amikor egyik legnagyobb, leghíresebb szülöttének méltó emléket állít ezen a napon, egyúttal szolgálva azt a célt is, hogy mindenki, aki nálunk jár, mindenki, aki itt akar letelepedni, az kellemes, meghitt perceket töltsön el itt, és jó érzéssel gondoljon Marcalira".

2011.11.02 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Visszérbetegség

  13 jó tanács visszérbetegeknek

  Ha szedünk is vénát erősítő készítményeket visszeres panaszainkra, az önmagában sosem elég, hiszen életmódváltás nélkül a legjobb tabletta sem tehet csodákat. Mire kell mégis ügyelnünk a mindennapokban? Tippek azoknak, akik visszérrel élnek.

  tovább

  Praktikák:

  Étrendminták

  Étrendminták
  tovább

  Tippek:

  A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.


  Szponzorált hirdetések