Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Bernáth Aurél állandó kiállítása Marcaliban

kategória: Programajánló

Bernáth Aurél (1895-1982) Marcaliban született, kétszeres Kossuth-díjas és Munkácsy-díjas festőművész munkáiból csütörtökön állandó kiállítás nyílt szülővárosában, az egykori otthonától nem messze álló, róla elnevezett, korábban kortárs művészeknek is időszakosan helyet adó galériában.

A kétszintes épületben eddig a művész néhány festményét, személyes tárgyait, irodalmi alkotásait nézhette meg a közönség, ezentúl múzeum várja a látogatókat - a Somogy Megyei Múzeumtól kapott 23 alkotással gazdagodva, összesen 31 képpel. A tárlatot Horváth János Milán művészettörténész ajánlotta a látogatók figyelmébe, idézve a festőművész első szépirodalmi művéből, az Így éltünk Pannóniában című önéletrajzi regényből, melyben felelevenítette Marcalihoz kötődő emlékeit.

Sütő László, a somogyi város polgármestere köszöntőjében kiemelte: "régi adósságát törleszti a város, amikor egyik legnagyobb, leghíresebb szülöttének méltó emléket állít ezen a napon, egyúttal szolgálva azt a célt is, hogy mindenki, aki nálunk jár, mindenki, aki itt akar letelepedni, az kellemes, meghitt perceket töltsön el itt, és jó érzéssel gondoljon Marcalira".

2011.11.02 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  "Hoztam egy kis leveskét" - avagy hozzátartozók a kórházban

  Ha valakink kórházba kerül, természetesen mindent megtennénk, hogy mihamarabb felgyógyuljon. Látogatjuk, etetjük-itatjuk, szórakoztatni igyekszünk. De vajon mivel teszünk jót, és mi az, ami zavarhatja őt? Hogyan tudjuk valóban segíteni betegeünket?

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

  Tippek:

  Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


  Szponzorált hirdetések