Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Benkő László Lions-díjat kapott

kategória: Gondolta volna?

Lions-díjjal tüntették ki Benkő Lászlót, az Omega együttes billentyűsét. A jószolgálati munkáért járó elismerést a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége adományozta a zenésznek a magyarországi Lions Clubok jótékonysági akcióit segítő, csaknem egy évtizede tartó aktív munkájáért.

Ezt a díjat olyan természetes személynek ítélik oda évente egy alkalommal, aki kiemelkedő, országosan ismert közéleti tevékenysége során több éven keresztül személyes munkájával mutat példát az önkéntesség terén. "Benkő László sok éve segít önzetlenül a rászorulókon. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége egyike azoknak a szervezeteknek, amelyek tagjai megtapasztalhatták a zenész lankadatlan jószolgálati munkáját" - hangsúlyozta a szervezet képviselője.

A Lions-díj Paulikovics Iván szobrászművész kisplasztikája és a tanúsító oklevél. Pénzjutalom és más elismerés nem jár vele. A rockzenész egyebek mellett részt vállalt Szabó Andris vak énekes, zongorista pályájának elindításában. Az ifjú zenész azóta két lemezzel büszkélkedhet.

A fennállásának centenáriumához közeledő Lions Clubs International nemzetközi civil jótékonysági szervezet ma 206 országban van jelen és 46 ezer klubjának csaknem másfél millió tagja van. Munkájának legfontosabb célja a látás védelme, a vakok és gyengén látók megsegítése. A Lions révén az elmúlt években világszerte több mint 120 millió gyermek jutott szemészeti ellenőrzéshez és a szükséges szemészeti kezeléshez. A magyarországi tagszervezet évi mintegy 200 millió forinttal segíti a rászorulókat. A szövetség egyik legfrissebb programja egy szemszűrő autóbusz felszerelése és üzemeltetése.

2012.01.19 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések