Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Beépített műszer ügyel a szívre

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek, Új termékek, szolgáltatások

A klinikai vizsgálatokban kiválóan teljesített az a parányi műszer, amely szívbetegek esetében azonnal jelzi akár egy lehetséges szívinfarktus bekövetkezését is. Az AngelMed Guardian elnevezésű műszer akkora, mint a szívritmuszavart kezelő pacemaker, és ahhoz hasonlóan a baloldali kulcscsont alá varrják be a bőr kis metszéssel történő megnyitásával. A szerkezet folyamatosan érzékeli viselőjének szívműködését, és ha a koszorúér elzáródására gyanús EKG változást érzékel, azonnal jelzi. Aki olyan beteg, hogy bármikor szívrohamot kaphat, annak az életét mentheti meg.


A korai változatban a műszer csupán hangjelzéssel figyelmeztette a beteget, de ezt lármás helyen vagy süketség esetén a beteg nem hallotta. Az új változat rezgéssel is jelzi, ha baj van. Ezt a páciens mindenképp megérzi, még akkor is, ha vastag ruhát visel.

A készülék kétféle riasztásra képes. Az egyik azonnali tennivalót jelent: a beteg késedelem nélkül hívja a rohammentőt. A másik olyan eltérést jelez, hogy a páciensnek csak 48 órán belül kell jelentkeznie kezelőorvosánál kontrollra. A műszernek van egy ceruzára emlékeztető része is, amely vörös vagy sárga fényjelzést ad, illetve hanggal is figyelmeztethet. Idősebb embereken vizsgálva a műszer kiválóan vizsgázott: viselői azonnal érezték a jelzést, és nagyra értékelték a többszörös figyelmeztető technikát is - írta Mary Carol Day és Christopher Young a ScienceDaily című lapban.

Animáció: HáziPatika.com

2012.07.23 00:02:00

forrás: RPozitív Híreső


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Befolyásolható szexuális potenciák

Jó lenne, ha erotikus vágyainkat, szexuális képességeinket, a gyönyör adását és fogadását nem befolyásolná idősebb korunkban sem a feszített munka, idegeskedéseink, stresszes óráink, fájdalmaink, örömeink, vagy egy szimpla közlekedési dugóval járó nyűg.

tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések