Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Beépített műszer ügyel a szívre

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek, Új termékek, szolgáltatások

A klinikai vizsgálatokban kiválóan teljesített az a parányi műszer, amely szívbetegek esetében azonnal jelzi akár egy lehetséges szívinfarktus bekövetkezését is. Az AngelMed Guardian elnevezésű műszer akkora, mint a szívritmuszavart kezelő pacemaker, és ahhoz hasonlóan a baloldali kulcscsont alá varrják be a bőr kis metszéssel történő megnyitásával. A szerkezet folyamatosan érzékeli viselőjének szívműködését, és ha a koszorúér elzáródására gyanús EKG változást érzékel, azonnal jelzi. Aki olyan beteg, hogy bármikor szívrohamot kaphat, annak az életét mentheti meg.


A korai változatban a műszer csupán hangjelzéssel figyelmeztette a beteget, de ezt lármás helyen vagy süketség esetén a beteg nem hallotta. Az új változat rezgéssel is jelzi, ha baj van. Ezt a páciens mindenképp megérzi, még akkor is, ha vastag ruhát visel.

A készülék kétféle riasztásra képes. Az egyik azonnali tennivalót jelent: a beteg késedelem nélkül hívja a rohammentőt. A másik olyan eltérést jelez, hogy a páciensnek csak 48 órán belül kell jelentkeznie kezelőorvosánál kontrollra. A műszernek van egy ceruzára emlékeztető része is, amely vörös vagy sárga fényjelzést ad, illetve hanggal is figyelmeztethet. Idősebb embereken vizsgálva a műszer kiválóan vizsgázott: viselői azonnal érezték a jelzést, és nagyra értékelték a többszörös figyelmeztető technikát is - írta Mary Carol Day és Christopher Young a ScienceDaily című lapban.

Animáció: HáziPatika.com

2012.07.23 00:02:00

forrás: RPozitív Híreső


Cikkajánló

Témakör: Végbélrák

A végbél betegségei 2.

A hátsó fertályt sem szabad elhanyagolni!

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések