Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Beatles-lemezé a legértékesebb borító

kategória: Gondolta volna?

A Beatlesé a legértékesebb lemezborító a zene történetében egy új összesítés szerint. A Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band című album borítójának átdolgozott, limitált kiadású változata került a Record Collector magazin értékelésének élére. Az eredeti borító Sir Peter Blake munkája, amelyen a zenészek arca is látható volt. Az átdolgozáson a zeneipar legbefolyásosabb szereplőinek arca kapott helyet.

A különleges borítóval alig száz példány készülhetett, azok közül háromról tudják, hogy magánkézben, gyűjtőknél van. A módosított változat értékét 70 ezer fontra (mintegy 24,5 millió forint) becsülik - közölte internetes kiadásában a The Daily Telegraph című lap.

A lista második helyén is a Beatles áll az 1968-as fehér albummal, a White-tal. Ennek értékét hétezer fontra taksálják. Az együttes az Introducing The Beatles borítójával, valamint a Yesterday and Todayjel is felkerült a listára, mégpedig annak negyedik helyére.

2011.11.13 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Ne nyugodjon, alkosson!

Vajon megőrizhetjük-e szellemi frissességünket, ha időskorban is alkotunk, kreatív elfoglaltságokat találunk magunknak? Éljünk tevékeny életet, legyen részünk az alkotás örömében, hogy elkerüljük az üres hétköznapokat, s értelmet leljünk a...

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések