Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Bárki ingyen kaphat oltást H1N1 ellen Magyarországon

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyógyszerészet, Influenza (világ)járvány, Nátha-influenza

A készlet erejéig mindenki számára ingyenes a Fluval P oltás - tudatta közleményében az ÁNTSZ.

Médiatár főoldal
videó

H1N1 és szezonális influenza 2010/2011-ben

H1N1 és szezonális influenza 2010/2011-ben
Mint arról az ÁNTSZ már korábban hírt adott, még 1,2 millió Fluval P vakcina áll a lakosság rendelkezésére az idei szezonban. A védőoltás egykomponensű, az influenza H1N1 vírusa ellen nyújt védelmet (tehát nem azonos a szezonális influenza elleni oltóanyaggal).

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkársága megvizsgálta annak lehetőségét, hogy a Fluval P oltóanyag ingyenes felhasználása ne kötődjön rizikócsoportokhoz. Az államtitkárság az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal történt konzultáció során úgy döntött, hogy felszabadítja az oltóanyag felhasználását, azaz nemcsak a rizikócsoportokba tartozó állampolgárok számára teszik ingyenessé az oltóanyagot. Az OTH a döntésről tájékoztatta az ÁNTSZ regionális intézeteit, egyben kérte, hogy az
Médiatár főoldal
videó

A magyar vakcina az egyik legjobb a világon

A magyar vakcina az egyik legjobb a világon
egészségügy szolgáltatók a térítésmentes, monovalens pandémiás oltóanyagot (Fluval P) tegyék elérhetővé bárki számára ingyenesen az oltóanyag beadására vonatkozó szabályok betartása mellett (tájékoztatás, dokumentáció, elszámolás).

Az oltóorvosok adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében a Fluval P oltóanyag elszámolása eltér a Fluval AB oltóanyagétól, vagyis csupán az átvett oltóanyag mennyiségére és az egészségügyi szolgáltató által beoltott személyek számára terjed ki.
Az országos tiszti főorvos a folyamatos Fluval P oltóanyag ellátás érdekében arra kérte a regionális intézetek vezetőit, hogy lehetőség szerint régiós vagy megyei szinten képezzenek depót, ahonnan biztonságosan és gyorsan elláthatják az egészségügyi szolgáltatókat.

Videó: HáziPatika.com

2010.10.23 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Az esti étkezések - főleg az esti nassolás - sokkal jobban hizlalnak, mintha ugyanennyi kalóriát reggelire vagy ebédre fogyasztunk.


Szponzorált hirdetések