Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Baktériumfészekké alakulhat a mikrohullámú sütő a hőségben

kategória: babaszoba.hu, Egészség nyáron, Egészségügyi tájékoztatás, Táplálkozás

Kedveznek a nyári melegben a baktériumok kialakulásának a mikrohullámú sütők.

Mivel a ezek a sütők az ételt nem melegítik fel teljesen, terjeszthetik a szalmonellát - figyelmeztet az R+V német biztosítótársaság. Marko Ostendorf, az R+V információs központjának orvosa kifejtette: "a mikrohullámú sütők nem melegítenek egyenletesen, ezáltal úgynevezett hideg pontok alakulnak ki. Ezekben a 'fészkekben' pedig életben maradnak, és szaporodnak a baktériumok".

Ennek megakadályozására a szakember javaslata szerint az ételt a mennyiségének megfelelően négy-öt percig kell a legmagasabb fokozaton melegíteni. Emellett hasznos, ha közben párszor megkavarjuk az ételt, illetve ha lapos edényt használunk, mivel akkor a hullámoknak csak néhány centiméter mélyen kell az ételbe hatolniuk.
Ostendorf szerint érdemes az ételt a melegítés után még pár percig a mikrohullámú sütőben hagyni, ez alatt az idő alatt ugyanis a hő még jobban szétterjed.

Mivel a szárnyasokból készült ételek sokkal "fogékonyabbak" a szalmonellára, ezeket érdemesebb tűzhelyen vagy sütőben melegíteni.

2010.08.02 16:37:16

forrás: MTI


Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések