Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Jelzi a mellény a szívrohamot

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek, Új termékek, szolgáltatások

Egy brit kórház betegei lehetnek a világon az elsők, akiken kipróbálják azt a forradalmian új kardiológiai eszközt, amely azonnal jelzi az orvosoknak a szívrohamot. A páciensek mellkasához és hátához rögzíthető, 80 érzékelőből álló kardiológiai mellény sikeres kísérleti eredményei esetén a betegeket a megszokottnál hamarabb lehetne diagnosztizálni.

A mellény a szívből származó elektromos jelek feldolgozásával azonnali, 360 fokos, háromdimenziós, színes képet alkot a szervről az orvosoknak. Ez a kép minden eddiginél pontosabb, és néhány percen belül részletes információkkal szolgál az orvosoknak arról, hogy egy adott beteg szívrohamot él-e át, és a szívben pontosan hol található a probléma. A hatvan éve alkalmazott hagyományos EKG korlátozottsága miatt a betegek a vérvizsgálatok lassúsága következtében akár 12 órás késlekedést is szenvedhettek, mely idő alatt még tovább fokozódhat a károsodás.

A mellény egyik korábbi, amerikai változata nagyszabású kísérletekben több életveszélyes szívrohamot tudott azonnal diagnosztizálni, mint a hagyományos, kétdimenziós eszközök. Dr. James Dunbar szakorvos szerint a mellény a szívrohamot szenvedett betegek gyorsabb kezelését teszi lehetővé, ezenkívül a szívbetegség jeleit is kimutatja. A jelenlegi hagyományos eszközök nem képesek érzékelni a szívbetegség jeleit.

2012.03.06 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Társadalombiztosítás által finanszírozott orvosi vizsgáltok

Jelen fejezetben arra vonatkozóan kaphat információt, hogy ki, milyen feltételek mellett, milyen vizsgálatok elvégzését igényelheti az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozásában.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések