Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Jelzi a mellény a szívrohamot

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek, Új termékek, szolgáltatások

Egy brit kórház betegei lehetnek a világon az elsők, akiken kipróbálják azt a forradalmian új kardiológiai eszközt, amely azonnal jelzi az orvosoknak a szívrohamot. A páciensek mellkasához és hátához rögzíthető, 80 érzékelőből álló kardiológiai mellény sikeres kísérleti eredményei esetén a betegeket a megszokottnál hamarabb lehetne diagnosztizálni.

A mellény a szívből származó elektromos jelek feldolgozásával azonnali, 360 fokos, háromdimenziós, színes képet alkot a szervről az orvosoknak. Ez a kép minden eddiginél pontosabb, és néhány percen belül részletes információkkal szolgál az orvosoknak arról, hogy egy adott beteg szívrohamot él-e át, és a szívben pontosan hol található a probléma. A hatvan éve alkalmazott hagyományos EKG korlátozottsága miatt a betegek a vérvizsgálatok lassúsága következtében akár 12 órás késlekedést is szenvedhettek, mely idő alatt még tovább fokozódhat a károsodás.

A mellény egyik korábbi, amerikai változata nagyszabású kísérletekben több életveszélyes szívrohamot tudott azonnal diagnosztizálni, mint a hagyományos, kétdimenziós eszközök. Dr. James Dunbar szakorvos szerint a mellény a szívrohamot szenvedett betegek gyorsabb kezelését teszi lehetővé, ezenkívül a szívbetegség jeleit is kimutatja. A jelenlegi hagyományos eszközök nem képesek érzékelni a szívbetegség jeleit.

2012.03.06 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Mi is az a koleszterin?

A zsírok a szervezet alapvető építőmolekulái. Közéjük tartoznak a trigliceridek és a koleszterinmolekulák is. Hogyan válhatnak hát ezek az alapvető építőelemek szervezetünk egészségének ellenségeivé?

tovább

Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések