Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Azok a régi jó zenék...

kategória: Pszichológia

Egy új tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a Take That és az Abba zenéje teszi a legboldogabbá az embereket. A Mindlab International Laboratory tudósai a résztvevők bőrének vezetőképességét és agyi idegtevékenységét vizsgálva állapították meg, hogy milyen zeneszámok okozzák a legnagyobb örömérzetet. A népszerűségi listán a Take That Greatest Day című számát a svéd Abba Dancing Queenje követte, majd az 1991-es popsláger, a Finally következett Ce Ce Peniston előadásában. A lista ötödik helyét Van Halen Jump című száma foglalata el.

A zene az emberekre három szinten hat: érzelmileg, intellektuálisan, valamint egy mélyebb pszichológia szinten. Ez egy olyan biokémiai rendszer működésének köszönhető, amely eredetileg azért alakult ki az evolúció során, hogy érzelmileg válaszkészebbek legyünk gyerekünk sírására - írja dr. David Lewis Hodgson a Telegraph-ban. Szerinte az emberek szubjektív válaszai és fizikai reakciói közti különbségek egyértelműen azt mutatják, hogy a zeneszámokkal kapcsolatos prekoncepciók nem feltétlenül függnek össze az adott zene élvezeti szintjével.

Gennaro Castaldo, a HMV munkatársa nem lepődött meg, hogy a Take That lett az abszolút kedvenc. "Az angol fiúzenekar, visszatérése után újra a csúcson van, és látszik rajtuk, hogy tényleg örömüket lelik a zenében. Az Abba örökzöld slágerei és melankolikus dalszövegei pedig szinte mindenkiből jóleső érzéseket váltanak ki ma is" - mondta.

2011.02.23 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Betegápolás otthon

A betegek kerülhetnek olyan állapotba, lehetnek olyan sérüléseik, amikor - a rosszabbodást megelőzendő - nagyon oda kell figyelni arra, hogyan kell őket fektetni, ültetni, mosdatni, illetve, ha szükséges elsősegélynyújtásban részesíteni.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

A fájdalomcsillapítás orvosi szakértelmet igényel, és elfedhet fontos tüneteket, ezért szomszédtól, ismerőstől csak abban az esetben fogadjon el ajánlott gyógyszert, ha ismeri, és orvosa egyetértésével használta már!


Szponzorált hirdetések