Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az öregedés jelei

kategória: Öregedés

Az öregség 50 leggyakoribb jelét gyűjtötték össze nemrég egy felmérés során az Engage Mutual biztosítási cég szakértői. Férfiak esetében a leggyakrabban emlegetett jelek: a kopaszság, a nem kívánt szőrszálak megjelenése és a fülek megnyúlása. Nőknél: belépés a Nőszövetségbe, kényelmes és nem divatos ruhák viselése, valamint a réteges öltözködés. Sokak szerint a kulcsok, táskák és szemüvegek elhagyása, a lassú és biztonságos vezetés, valamint a rossz névmemória is az öregedésre figyelmeztet.

A felmérésben kétezer, 18 és 65 év közötti brit vett részt, akiket megkértek, hogy sorolják fel, melyek azok a jelek, amik arra utalnak, hogy valaki már "benne van a korban". A legtöbben a sherry fogyasztását, a televízió előtti szunyókálást, a segélyigénylést, valamint a kötött kardigán és kordbársony nadrág viselését tartják az öregség első jeleinek.

A megkérdezettek szerint az ember öregségére szokik rá arra, hogy mindig elmondja véleményét, akkor is, ha megbánt vele másokat. A felmérés adatai szerint az idősebbek többet panaszkodnak a televíziós műsorok miatt, és többet hallgatják a rádiót. A fiatalok szerint az öregséghez tartozik az is, ha valaki nem ismeri a Top 10-ben szereplő dalokat és a zaj miatt nem jár kocsmába.

A legmeglepőbb azonban az volt, hogy a megkérdezettek közül sokan már 21-29 éves koruk között érezték az öregedés jeleit. Pedig általában csak a 60 év felettieket tekintjük időskorúnak.

2011.08.05 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A Korkontroll Magyarországon

"Nem az a kérdés, hogy milyen hosszú életünk lesz, hanem az, hogy milyen lesz hosszú életünk." (Prof. N. Klentze, az Európai Anti-Aging Társaság elnöke)

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések