Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az elsőszülöttek között több az allergiás

kategória: Allergia, Genetika

Az elsőszülött gyerekeknek nagyobb az esélyük arra, hogy megbetegszenek bizonyos fajta allergiákban. Japán kutatók kikérdezték több mint 13 ezer gyermek szüleit. A 7-15 éves korosztály tagjainál kiderült, hogy az ekcéma és az asztma megjelenését nem befolyásolja, hányadikként születtek a családba. Ezzel szemben több a szénanáthás és ételallergiás az elsőként érkező gyermekek között.

Az elsőszülöttek közt 4 százalék volt az ételallergiások aránya, a második testvérek körében 3,5 százalék, míg a kisebb testvéreknél mindössze 2,6 százalék. "Megállapították, hogy minél később születik valaki egy családba, annál kisebb az esélye arra, hogy allergiás lesz, bár ez allergiás megbetegedésenként változhat" - mondta el a tanulmány vezető szerzője, dr. Takashi Kusunoki, a Shiga Gyermekkórház és a Kyotoi Egyetem munkatársa.

A tanulmányt az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológiai Akadémia éves gyűlésén tették közzé San Franciscóban. További kutatásokra van szükség, hogy többet tudjanak meg arról, miként befolyásolja a születési sorrend az allergia kockázatát, vonta le a következtetést Kusunoki és csoportja. A szakértők megjegyezték, hogy a bemutatott kutatási anyag nem volt annyira részletes, mint az orvosi folyóiratban megjelent cikkek.

2011.03.30 00:02:00

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések