Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az első magyar űrturista, Charles Simonyi a Magyar Vöröskeresztet segíti - videó

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Biztonsági okokból még pár napig, más információk szerint 1-2 hétig nem juthat el Magyarországra az a vöröskeresztes zászló, amelyet Charles Simonyi, az első magyar űrturista vitt magával második útjára a Nemzetközi Űrállomásra.

A magyar származású, magyarul még mindig tökéletesen beszélő üzletember a Magyar Vöröskereszt kérésére vitte magával a kis zászlót, melyet dedikáltak fent a Nemzetközi Űrállomás lakói. A zászlót ma vette volna át Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, de egészségügyi-biztonsági okokból még nem engedték ki a tárgyat a karanténból.

Az űrturista számára a legfeledhetetlenebb pillanatként a dokkolásra, a két egység randevújára emlékszik vissza.
A HáziPatika.com kérdésére válaszolva Charles Simonyi elmondta, hogy a második űrutazásán már semmi kellemetlenséget nem tapasztalt, a legmeghökkentőbb számára az űrben átélt "sebesség" volt, hogy Ausztrália felett lebegve már arra kellett készülnie, hogy fél óra múlva a magyar amatőr rádiósokkal kapcsolatba tudjon lépni.

Médiatár főoldal
videó

Charles Simonyi az űrutazásáról

Charles Simonyi az űrutazásáról

Nézze meg rövid videónkat, melyben Charles Simonyi arról beszél, miként lett belőle űrturista, és miért tartotta fontosnak az űrutazást! A felvételen látható a 61 éves üzletember fiatal felesége is.

A Magyar Vöröskereszt már második alkalommal kér Simonyitól ilyen "szívességet", első utazásakor magyar gyerekek rajzai jutottak ki az űrbe.
A magyar származású üzletember most épp aznap érkezett vissza űrrepüléséből, amikor elindult a Nemzetközi Vöröskereszt új kampánya, amely a
"Mi világunk - az Önök tettei" nevet viseli - mondta a különleges alkalom kapcsán tartott sajtótájékoztatón Habsburg György.

A háborúk, az éghajlatváltozás, a járványok, a természeti csapások, az intolerancia ellen kell küzdeni, és ehhez olyan tulajdonságok kellenek, amelyek megvannak Charles Simonyiban, tehát a kitartás, képzelőerő, bátorság - tette hozzá Anitta Underlin, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége Európai Zónairodájának elnöke, aki felhívta a figyelmet a kampány nemzetközi honlapjára, amely www.ourworld-yourmove.org címen található.

2009.04.17 10:31:03

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Befolyásolható szexuális potenciák

Jó lenne, ha erotikus vágyainkat, szexuális képességeinket, a gyönyör adását és fogadását nem befolyásolná idősebb korunkban sem a feszített munka, idegeskedéseink, stresszes óráink, fájdalmaink, örömeink, vagy egy szimpla közlekedési dugóval járó nyűg.

tovább


Szponzorált hirdetések