Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A hátfájás felborítja az egyensúlyt

kategória: Reumatológiai problémák

Az ausztrál Murdoch Egyetem doktorandusz hallgatói által végzett kutatás alapján világossá vált, hogy közvetlen kapcsolat van a hátfájás és az egyensúlyérzék között. Alex Ruhe kiropraktőr 210 beteget vizsgált meg, akik hátuk alsó vagy középső részén, illetve nyakukon tapasztaltak rendszeres fájdalmat. A betegek egytől tízig terjedő skálán osztályozták fájdalmaikat, miközben egyensúlyérzéküket is tesztelték. Kiderült, hogy az egyensúlyérzék a fájdalom növekedésével egyenes arányban romlott.

További vizsgálatok során arra is fény derült, hogy a fájdalom csökkentése után javult a betegek egyensúlya. Alex Ruhe elmondta, hogy a fájdalom következtében kialakuló idegrendszeri károsodásokat kizárták az egyensúlyproblémák hátteréből, mivel a javulás már néhány nappal a fájdalom csökkenése után tapasztalható volt. Véleménye szerint a korábbi feltételezésekkel ellentétben a fájdalom okozza az egyensúlyproblémát. Erre utal az is, hogy a fájdalom megszűnésével szinte azonnal visszatér a betegek egyensúlya.

2012.01.29 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Nyugdíjazás

6 kérdés - mire számítson az, aki visszakerült az állami nyugdíjrendszerbe?

Az év elején búcsút vehettünk a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagságtól, röviden - és alig másfél évtizede oly gyakran hallott - közkeletű nevén a "második pillértől".

tovább


Szponzorált hirdetések