Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A hátfájás felborítja az egyensúlyt

kategória: Reumatológiai problémák

Az ausztrál Murdoch Egyetem doktorandusz hallgatói által végzett kutatás alapján világossá vált, hogy közvetlen kapcsolat van a hátfájás és az egyensúlyérzék között. Alex Ruhe kiropraktőr 210 beteget vizsgált meg, akik hátuk alsó vagy középső részén, illetve nyakukon tapasztaltak rendszeres fájdalmat. A betegek egytől tízig terjedő skálán osztályozták fájdalmaikat, miközben egyensúlyérzéküket is tesztelték. Kiderült, hogy az egyensúlyérzék a fájdalom növekedésével egyenes arányban romlott.

További vizsgálatok során arra is fény derült, hogy a fájdalom csökkentése után javult a betegek egyensúlya. Alex Ruhe elmondta, hogy a fájdalom következtében kialakuló idegrendszeri károsodásokat kizárták az egyensúlyproblémák hátteréből, mivel a javulás már néhány nappal a fájdalom csökkenése után tapasztalható volt. Véleménye szerint a korábbi feltételezésekkel ellentétben a fájdalom okozza az egyensúlyproblémát. Erre utal az is, hogy a fájdalom megszűnésével szinte azonnal visszatér a betegek egyensúlya.

2012.01.29 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések