Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az e-cigarettára is kiterjesztik a tiltást

kategória: Dohányzás

Tilos lesz nyilvános helyen, nem árusítható 18 éven aluliak számára, és ezentúl reklámozni sem lehet elektromos cigarettát Franciaországban, pedig használata éppen egyre divatosabb kezd lenni. Marisol Touraine illetékes miniszter a France Info hírrádióban azt mondta, hogy a kormány ugyanazt a szabályozást fogja érvényesíteni az e-cigarettára, mint a dohányzásra általában. Franciaországban egy 2006 novemberi rendelet tiltja a dohányzást a nyilvános helyeken.

"Az elektromos cigaretta nem ártalmatlan termék, ugyanazokat a szabályokat kell rá alkalmaznunk, mint amelyek jelenleg a dohányzásra érvényesek" - hangsúlyozta a miniszterasszony. Az e-cigaretta teljes betiltását azonban nem tervezi a francia kormány, a termék ugyanis "jó eszköz arra, hogy a dohányzók abbahagyják a dohányzást".

A miniszter a kormány megbízásából készült jelentés ajánlásaira támaszkodva tervezi betiltani az e-cigarettát a kiskorúak számára, illetve nyilvános helyen való használatát és reklámozását. Franciaországban több mint félmillióan használják rendszeresen a 2005-ben Kínában feltalált, a nikotinról való leszokásban segítő eszközt.Animáció: HáziPatika.com

2013.06.06 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések