Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az e-cigarettára is kiterjesztik a tiltást

kategória: Dohányzás

Tilos lesz nyilvános helyen, nem árusítható 18 éven aluliak számára, és ezentúl reklámozni sem lehet elektromos cigarettát Franciaországban, pedig használata éppen egyre divatosabb kezd lenni. Marisol Touraine illetékes miniszter a France Info hírrádióban azt mondta, hogy a kormány ugyanazt a szabályozást fogja érvényesíteni az e-cigarettára, mint a dohányzásra általában. Franciaországban egy 2006 novemberi rendelet tiltja a dohányzást a nyilvános helyeken.

"Az elektromos cigaretta nem ártalmatlan termék, ugyanazokat a szabályokat kell rá alkalmaznunk, mint amelyek jelenleg a dohányzásra érvényesek" - hangsúlyozta a miniszterasszony. Az e-cigaretta teljes betiltását azonban nem tervezi a francia kormány, a termék ugyanis "jó eszköz arra, hogy a dohányzók abbahagyják a dohányzást".

A miniszter a kormány megbízásából készült jelentés ajánlásaira támaszkodva tervezi betiltani az e-cigarettát a kiskorúak számára, illetve nyilvános helyen való használatát és reklámozását. Franciaországban több mint félmillióan használják rendszeresen a 2005-ben Kínában feltalált, a nikotinról való leszokásban segítő eszközt.Animáció: HáziPatika.com

2013.06.06 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések