Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az anyaság alkoholistává tehet?

kategória: Alkoholizmus, Daganatos betegségek, Nőgyógyászat, Pszichológia, Stressz

Az anyasággal járó stressz miatt sok nő nyúl a pohárhoz. Akár egy egész üveg bort is megihatnak egy éjszaka alatt - derült ki egy felmérésből.

A Netmums című weboldalon 3 000 nő részvételével végzett felmérés kiderítette, hogy az anyák 49 százaléka majdnem minden hétköznap iszik este otthon. Azok közül, akik beismerték, hogy az ajánlott 2-3 pohár bornál többet fogyasztották, 81 százalék mondta azt, hogy a stresszt akarta ilyen módon levezetni.

A felmérés feltárta a szülők riasztó mértékű alkoholfogyasztását, különösen az anyákét, akik közül 86 százalék vélte úgy, hogy bizony túl sokat iszik. A felmérés segít a kormány "Tudd, hol a határ" kampányában, mely szerint a lakosság 42 százaléka a stressz oldása céljából iszik.

A 2 000 fő bevonásával készült felmérés szerint a 25-44 éves korosztály 51 százaléka a feszültség miatt iszik, míg az 55 év felettieknél ez az arány mindössze 30 százalék. Az összes alkoholfogyasztó 42 százaléka iszik a stressz miatt, de a férfiak körében a jelenség gyakoribb.

A Netmums szerint a kutatás rámutat: sokan úgy döntögetik be egyik üveg italt a másik után, hogy nem mérlegelik az egészségügyi következményeket. A szakértők javasolják, hogy más módokon vezessük le a feszültséget, például testedzéssel vagy meditációval. Az alkohol csak tovább növelheti a stressz-szintet, emellett emeli a rák, a szívbetegségek és az agyvérzés kockázatát.

Animáció: HáziPatika.com

2008.09.05 09:16:54

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések