Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az alvás világnapja három nappal korábban

kategória: Alvászavar

Az alváslétről, az alvásgyógyítás módszereiről, az elalvásos közlekedési balesetek megelőzésének új lehetőségeiről is hallhattak az érdeklődők kedden az alvás világnapja alkalmából Budapesten. Az alvászavarok és betegségek orvosi hátteréről Vida Zsuzsa alvásneurológus, szívgyógyászati összefüggéseikről pedig Váradi András főorvos tartott előadást. A tavalyi közúti közlekedésbiztonsági helyzetről, a fáradtság közlekedésbiztonsági kockázatáról és az elalvásos balesetek megelőzésének lehetőségeiről Halmosi Zsolt rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitányság-helyettes, rendészeti főigazgató beszélt. Szó esett egyebek mellett az alvásbarát szállodákról, az alváskutatásról és az alvásminőség-mérésről is.

Utaltak arra, hogy a fejlett országokban a lakosság mintegy harminc százalékát érinthetik különböző alvásbetegségek. Az elmúlt években végzett országos alvásfelmérés adatai szerint Magyarországon a helyzet ennél is rosszabb. A legfontosabb feladat a gyógyítás mellett a megelőzés, ezért a lakosság figyelmét fel kell hívni a stressz, a túlzott munkaterhelés és az egészségtelen életmód veszélyeire. Az alvás kiemelkedően fontos része a mindennapoknak, mégis egyre rosszabbul alszanak az emberek. Az alvás idei világnapja március 15-ére esik, Magyarországon a nemzeti ünnephez kapcsolódó munkaszüneti napok miatt azonban március 12-én tartották.

2013.03.13 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - mielőtt hitelt venne fel

Van az úgy, hogy nagyon kell a pénz, nincs mese. Hiába tudja józan eszével az ember, hogy a kölcsön kapott pénzt költve azt éli fel, amit még meg sem keresett, és sok esetben csak annyit ér el ezzel, hogy későbbre tolja a gondot, amitől most fáj a feje.

tovább

Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.


Szponzorált hirdetések