Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az alvás világnapja három nappal korábban

kategória: Alvászavar

Az alváslétről, az alvásgyógyítás módszereiről, az elalvásos közlekedési balesetek megelőzésének új lehetőségeiről is hallhattak az érdeklődők kedden az alvás világnapja alkalmából Budapesten. Az alvászavarok és betegségek orvosi hátteréről Vida Zsuzsa alvásneurológus, szívgyógyászati összefüggéseikről pedig Váradi András főorvos tartott előadást. A tavalyi közúti közlekedésbiztonsági helyzetről, a fáradtság közlekedésbiztonsági kockázatáról és az elalvásos balesetek megelőzésének lehetőségeiről Halmosi Zsolt rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitányság-helyettes, rendészeti főigazgató beszélt. Szó esett egyebek mellett az alvásbarát szállodákról, az alváskutatásról és az alvásminőség-mérésről is.

Utaltak arra, hogy a fejlett országokban a lakosság mintegy harminc százalékát érinthetik különböző alvásbetegségek. Az elmúlt években végzett országos alvásfelmérés adatai szerint Magyarországon a helyzet ennél is rosszabb. A legfontosabb feladat a gyógyítás mellett a megelőzés, ezért a lakosság figyelmét fel kell hívni a stressz, a túlzott munkaterhelés és az egészségtelen életmód veszélyeire. Az alvás kiemelkedően fontos része a mindennapoknak, mégis egyre rosszabbul alszanak az emberek. Az alvás idei világnapja március 15-ére esik, Magyarországon a nemzeti ünnephez kapcsolódó munkaszüneti napok miatt azonban március 12-én tartották.

2013.03.13 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Szemfényvesztés vagy gyógyulás

Nagy áttörést ért el az orvoslás az időskori ideghártya-pusztulás okozta vakság gyógyításában, az új kezeléssel sok idős ember látását őrizhetnénk meg. Mit tehetünk, ha veszélybe kerül látásunk, s az egészségbiztosító nem fizeti a milliós gyógykezelést?

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.


Szponzorált hirdetések