Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az akupunktúra hatása a titokzatos betegségekre

kategória: Alternatív medicina

Minden ötödik páciensnek olyan tünetei vannak, melyekhez nem tud diagnózissal szolgálni az orvostudomány, az ő kezelési költségük kétszerese egy diagnosztizált páciens kezelési költségének. Az akupunktúra jól hat a titokzatos tünetekkel jelentkező páciensekre, ezért érdemes lenne hozzáadni a diagnózis nélküli egészségügyi problémákra rendelkezésre álló kezelések listájához - állapították meg brit kutatók.

A brit Exeteri Egyetem kutatói 80 páciens esetét tekintették át, és azt vizsgálták, előnyös-e, ha akupunktúrával egészítik ki szokásos kezelésüket. Megállapították, hogy "jelentős javulás és hosszan tartó előnyök" mutathatók ki azoknál, akik akupunktúrás kezelésen estek át. A 80 páciens 60 százalékánál izom- és vázrendszeri problémák jelentkeztek, és a tesztet megelőző három hónapban a mintegy négy tucat ember "számláján" 44 kórházi látogatás, 52 klinikai vizit, 106 járóbetegként lezajlott klinikai látogatás és 75 magánorvosi vizit volt már. A csoport egyik felét akupunktúrával kezelték 26 héten át, a másik fele kontrollként szolgált.

A vizsgálat végére az "öt elem tanon" alapuló akupunktúrával kezelt csoport általános jólléte "jelentősen javult". A páciensek arról számoltak be, hogy több energiát éreztek magukban, és jobban kezelték az őket ért stresszt.

2011.06.03 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések