Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

A rossz főnök ártalmas

kategória: Pszichológia, Stressz

Különösen rossz hangulatban kezdődik a hét, ha valakinek rosszindulatú, kizsákmányoló, vagy hozzá nem értő főnöke van - ez derült ki egy új felmérésből, melyet az Amerikai Pszichológiai Szövetség éves konferenciáján ismertettek. A megkérdezett dolgozók mintegy 75 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a munkájával kapcsolatban a legstresszesebb aspektus a közvetlen felettese. "A munkahelyi stressz egyik legfőbb forrása a rossz vezetés, az inkompetens és következetlen menedzsment" - jelentette ki dr. Hogan, egy oklahomai vállalati tréningeket szervező cég igazgatója a konferencián, melyen több mint tízezer pszichológus szakember vett részt.

"Az utóbbi időben a vállalat iránti elkötelezettség fontos kulcsszó lett az üzleti szférában. Húsz évvel ezelőtt még sokkal inkább a munkavállalók elégedettségi szintjén volt a hangsúly, amely idővel átalakult a dolgozók elkötelezettségévé. A kutatási eredmények azt igazolják, hogy egy cégen belül minél magasabb a vállalt iránti elkötelezettség szintje, annál jobbak lesznek a pénzügyi mutatók" - mondta Gordy Curphy, cégvezetési konzultáns.

"Egyértelmű összefüggés látszik tehát a dolgozói elkötelezettség és az üzleti eredmények között, azonban egy másik szoros összefüggést is felfedeztünk, amely a közvetlen felettes és a vállalat iránti elkötelezettség között húzódik. Az elkötelezettség hiányának elsődleges oka tehát a rosszindulatú, kellemetlenkedő, következetlen és inkompetens felső vezetés" - magyarázta Gordy Curphy.

Korábbi kutatási eredményekre hivatkozva Thomas Chamarro-Premuzic, a University College London üzleti pszichológia professzora elmondta, hogy a dolgozók egynegyedének az életében a munkája okozza a legtöbb stresszt és egészségügyi panaszt. A munka tehát több stresszt okoz, mint a pénzügyi vagy a családi problémák.

2012.08.16 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.


Szponzorált hirdetések