Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Árt a csontoknak a túl sok E-vitamin?

kategória: Csontritkulás

Az E-vitamin jelentősen befolyásolhatja a csontok egészségi állapotát - állapították meg japán tudósok. A tokiói Keio Egyetem kutatói azt vizsgálták, mi történik, ha egerek különféle dózisban kapnak E-vitamint. A kutatócsapat kísérletek során azt találta, hogy a nagyobb dózis E-vitamin hatására az egerek csontjának sűrűsége kisebb lett.

Néhány korábbi tanulmány arra jutott, hogy a vitamin fogyasztása pozitív hatással van a csontsűrűségre, de a japán kutatók eredményei szerint ennek az ellenkezője igaz: a vitaminnal táplált egerek csontjai vesztettek sűrűségükből. A tudósok úgy vélik, az E-vitamin elősegíti az osteoclast sejtek formálódását, ami azt jelenti, hogy több csontanyag vész el, mint amennyi beépül.


Animáció: HáziPatika.com

2012.03.07 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Méltányossági gyógyszertámogatások

Az általánosan nem szabályozható, sajátos, egyedi esetekben az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz méltányossági kérelemmel lehet fordulni. Nézzük ennek feltételeit!

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések