Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Antioxidáns sütemény szőlőmagból

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

Szőlőmag segítségével lehetséges antioxidánsokkal dúsított süteményt előállítani - derül ki abból a tanulmányból, amelyet a Journal of Food Science című szakfolyóiratban tettek közzé. A szakértők szerint a szokásoshoz képest tízszer több antioxidánst tartalmazó desszert éppolyan finom lenne, mint hagyományos társai.

A szőlőmagkivonat igen gazdag antioxidánsokban, amelyek az emberi szervezet számára hasznos vegyületek, mert segítenek a szabadgyökök negatív hatásainak mérsékelésében. Ezáltal megelőző szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek és a rák esetében. Ételösszetevőként azonban két hátrányuk is van: kesernyések, és ráadásul rosszul reagálnak a hevítésre. E hátrányokat egy olyan technológiával lehet kiküszöbölni, melynek során az antioxidánsokat mikroszkóp alatt egy bizonyos anyaggal vonják be, így javítják az ízt és a hőtűrést.

Az amerikai Élelmiszer-technológiai Intézet (IFT) tanulmánya további vizsgálatot javasol arra vonatkozóan, hogy az antioxidáns-mikrokapszulák beépíthetőek-e a sütőipari termékekbe a fogyasztók preferenciáit figyelembe véve. Emellett a szakértők felhívják a figyelmet, hogy a különleges sütemények akkor arathatnak igazán nagy sikert, ha felvilágosító kampány előzi meg forgalomba hozatalukat, mert a közönségnek is tisztában kell lennie az antioxidánsok jótékony hatásaival.

2013.01.10 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Kisimult arccal

A "csodaszerek", a kozmetikumok, a masszírozás, a barátnők jótanácsai, a szépségvitaminok, csak ideig-óráig oldják meg a bőr kisimulását, de ha a tükörből már tényleg nem az néz vissza, akit szeretnénk, döntenünk kell a következő lépésről.

tovább


Szponzorált hirdetések