Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Antik Enteriőr kiállítás a Néprajzi Múzeumban

kategória: Programajánló

Több mint 35 kiállító és számos régiség várja az érdeklődőket a XV. Antik Enteriőr kiállításon és vásáron december 1. és 4. között a Néprajzi Múzeumban Budapesten. A régiségkereskedők és antikváriusok mellett idén bemutatkoznak Magyarország enteriőröket bemutató múzeumai is. A két legnagyobb kiállító a BÁV és a Pintér Antik; emellett a résztvevők a többi között art deco tárgyakkal és bútorokkal, különleges Zsolnay-kerámiákkal, lámpákkal, szőnyegekkel és más régiségekkel jelennek meg az eseményen.

A szervezők ingyenesen adnak standot néhány olyan múzeumnak, amely valamilyen formában kapcsolódik a kiállítás tematikájához: így bemutatkozik a Gödöllői Királyi Kastély, a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum, a soproni múzeum, a fertődi Esterházy-kastély, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház.

Ez a kiállítás mindenkinek szól, aki szereti a szép tárgyakat, hiszen itt a perzsaszőnyegtől és a festményektől kezdve a kis dísztárgyakon át az antik ékszerekig és különleges sétabotokig szinte minden megtalálható lesz. Idén - a vásárlási értékhatártól függő mértékben - levásárolhatóak lesznek a belépőjegyek is. A felnőtt jegy ára 1500 forint. A látogatók részt vehetnek egyebek mellett ingyenes tanácsadáson, értékbecslésen és különböző kulturális programokon is.

A megnyitón kamaraaukciót tartanak, melyen a kiállítók és partnereik által felajánlott tárgyakat és szolgáltatásokat árvereznek el, a befolyt összeget kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek támogatására fordítják. A november elején meghirdetett pályázatra több mint 100 hazai és határokon túli magyar kulturális szervezet jelentkezett.

2011.11.30 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Az én házam az én váram

  Tetszik, nem tetszik, a reflexek az élet második felében lassulnak, a mozgás szükségszerűen óvatosabbá válik, és jócskán felértékelődik az, amire eddig kevés gondot fordítottunk: az otthon biztonsága.

  tovább

  Tippek:

  Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!

  Praktikák:

  Gyógynövénytár

  Gyógynövénytár
  tovább


  Szponzorált hirdetések